Mor el poeta d'honor Joan Vergés


Temes relacionats

Vergés diu Vergés en un recital poeticomusical (26/oct/09)

Joan Vergés, el poeta cantat (19/oct/09)


  • Comparteix:

El poeta d'honor del 9è Festival de Poesia de Sant Cugat, Joan Vergés, ha mort aquest dilluns a l'edat de 85 anys. Vergés, que es va donar a conèixer durant la seva època d'estudiant de Medicina a Barcelona, és autor de diferents registres que van des de l'ironia i el sarcasme d''El gos', fins al lirisme de 'Com un bosc silenciós'.

Molts dels seus poemes han estat musicats per músics i cantautors, alguns vinculats a la Nova Cançó, com Toti Soler, Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat, i també per contemporanis com Quimi Portet.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat Vergés com 'un poeta de la vida' i com 'una de les veus més musicades de la literatura catalana'. Mascarell ha explicat a través d'un comunicat que 'malgrat Vergés va viure moments de silenci poètic en les dècades dels 70 i 80, la seva veu mai va deixar de ser present en l'imaginari català'.

Joan Vergés va ser guardonat amb el premi Joan Salvat-Papasseit (1965) amb 'El gos', el premi Carles Riba (1968) amb 'La vida nova' i el premi Ribas i Carreras dels Recull de Blanes (1986) amb 'Com un bosc silenciós'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.