El 60è Concurs de Piano Maria Canals passa per Sant Cugat


  • Comparteix:

Una edició anterior del concurs / Foto: Concurs Maria Canals

Una edició anterior del concurs / Foto: Concurs Maria Canals

La 60a edició del concurs de piano Maria Canals fa escala a Sant Cugat amb un seguit d'activitats en col·laboració amb l'Aula d'Extensió Universitaria (AEU) per a la gent gran. Les propostes, que inclouen audicions a l'Arxiu Nacional, l'Escola de Música i al Palau de la Música de Barcelona, han començat aquest divendres i s'allargaran fins a finals de mes.

Les activitats formen part del programa d'activitats de l'AEU d'aquest trimestre i són les activitats prèvies al concurs que porta el nom de la pianista nascuda ara fa 100 anys. Es tracta de la 60a edició de la cita que reunirà 88 pianistes d'arreu del món i que portarà activitats relacionades amb aquest instrument a diferents ciutats catalanes.

Quatre audicions comentades repartides entre l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) i l'Escola de Música Victòria dels Àngels portaran a la ciutat pianistes que combinaran la interpretació amb explicacions sobre les peces tocades. Aquest divendres s'ha celebrat la primera.

Divendres vinent l'ANC acollirà una conferència del responsable del concurs, Jordi Vivancos, a les onze del matí. El dia 21 l'Escola de Música serà l'escenari d'un nou concert comentat. El següent divendres, dia 28, hi haurà un nou recital. Totes dues propostes arrencaran a les onze del matí. La iniciativa comprèn també dues audicions al Palau de la Música, una d'elles és la final del concurs el dia 2 d'abril.

El responsable del concurs, Jordi Vivancos, ha explicat a Cugat.cat que han decidit portar a Sant Cugat part d'aquestes activitats per l'afició a la música que hi ha a la ciutat i la col·laboració que mantenen amb l'aula.

Jordi Vivancos

Col·laborem amb l'Aula des de fa tres anys. Sant Cugat té una activitat cultural i musical molt important. Per tot això va sorgir aquesta oportunitat.


A banda, una altra activitat emmarcada en el certamen instal·larà un piano al campus EsadeCreapolis de Sant Cugat. Forma part d'un projecte que repartirà instruments d'aquest tipus per diferents espais públics de Barcelona i altres municipis. Serà el 3 d'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.