El Centre de Restauració de Béns Mobles obre la porta a l'autofinançament


Temes relacionats

El CRMBC completa la restauració del mausoleu del general Prim ( 5/feb/14)

Àngels Solé: 'Esperem poder canviar el xip d'almenys una generació' (10/oct/13)

Els escolars coneixeran de manera directa la feina del CRBMC ( 1/oct/13)

El retaule de Sant Bartomeu torna al Monestir restaurat (23/jul/13)


  • Comparteix:

El centre podrà cobrar a clients privats / Foto: CRBMC

El centre podrà cobrar a clients privats / Foto: CRBMC

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, ubicat a Valldoreix, s'adhereix a l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, fet que li permetrà tenir identitat jurídica pròpia. Això implica que el centre té ara la capacitat d'autofinançar-se perquè podrà cobrar a clients privats. La mesura agilitarà tràmits i farà possible contractar professionals directament sense passar per altres administracions.

El CRBMC passa a formar part de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l'òrgan que agrupa les administracions catalanes encarregades de preservar i gestionar el patrimoni cultural català. D'aquesta manera el nou òrgan es dota d'una identitat jurídica pròpia i, per tant, les entitats adherides que abans no en tenien, com el CRBMC, passaran a obtenir-la.

Pel centre valldoreixenc, això suposa la possibilitat de recórrer a l'autofinançament amb la capacitat ara de cobrar serveis a clients privats, tal com ha explicat la seva directora, Àngels Solé.

Àngels Solé

El fet de tenir un NIF jurídic ens dóna capacitat d'autofinançar moltes de les actuacions que fem.


Entre les accions que inclou la nova agència, amb relació al CRMBC, hi ha l'actualització de la seva web, la confecció d'un catàleg de màsters, graus i seminaris adreçats a professionals i diverses actuacions de restauració a Empúries i als monestirs de Santa Maria de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, entre d'altres.

De totes maneres, Solé ha puntualitzat que aquests projectes ja estaven inclosos al pla d'acció del CRBMC i que el que fa el nou òrgan és agrupar algunes propostes per potenciar la col·laboració conjunta entre els centres que hi estan adscrits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.