Els lectors coneixen el Xavier Bosch més proper a la presentació d''Eufòria'


  • Comparteix:

Mònica Planas i Xavier Bosch, a l'acte

Mònica Planas i Xavier Bosch, a l'acte

Un escriptor disciplinat, metòdic i apassionat en l'art d'explicar històries és el Xavier Bosch que un centenar de ciutadans han descobert aquest dimarts en la presentació al Monestir d''Eufòria', l'últim llibre de l'autor i periodista santcugatenc. La seva dona, la periodista Mònica Planas, s'ha encarregat de destapar el procés creatiu de Bosch, que ha aprofitat l'acte per defensar el periodisme digital i reprovar el poder com un mètode per manipular la veritat.

Unes 100 persones, entre amics, coneguts i sobretot lectors, no s'han perdut la presentació de l'últim capítol de la trilogia d'aventures del periodista Dani Santana: 'Eufòria' (Proa). Després de 'Se sabrà tot' i 'Homes d'honor', Xavier Bosch explota de nou el thriller periodístic ara endinsant-se en els negocis turbulents de la indústria farmacèutica amb la comunicació 2.0 com a teló de fons.

Tot i que durant l'acte s'ha sabut que 'Eufòria' s'ha inspirat en una proposta que el mateix autor va rebre via Twitter, la presentació local del llibre ha servit per conèixer l'animal creatiu que s'amaga rere Xavier Bosch. D'això s'ha ocupat la seva dona, la periodista de l''Ara', Mònica Planas, que ha desgranat el procés de gestació de les novel·les de Bosch, barrejant anècdotes matrimonials i intimitats diverses. Una etapa creativa en què Planas ha mostrat l'autor com un home metòdic, apassionat per narrar i, sobretot, disciplinat.

Mònica Planas

Gestant la novel·la es passa el dia pensant les trames, subtrames... Matrimonialment és feixuc. I arriba la frase: 'Hem de parlar de la novel·la'. Al final posa dia i hora per parlar-ne.


Coincidint amb el desè aniversari de l'11-M, Bosch ha obert la seva intervenció lamentant els efectes negatius que per a la cobertura periodística va suposar la desinformació de les fonts institucionals. Un exemple de 'la relació perversa' entre el poder i el periodisme que, segons Bosch, esquitxa la seva última novel·la. Un llibre que ha permès l'escriptor defensar la necessitat més que mai d'estar informats, i en qualsevol format.

Xavier Bosch

Som una necessitat social. Al periodisme li queden moltes hores per davant. Que les notícies ens trobin a nosaltres és l'evolució.


En un acte organitzat per Òmnium, el públic assistent ha descobert el Xavier Bosch més proper i les primeres pàgines d''Eufòria', que arrenca amb un Dani Santana que ha sobreviscut a un intent d'assassinat. Més enllà d'aquest avanç, els lectors s'han quedat amb les ganes de saber si Dani Santana és o no l'alter ego de Xavier Bosch.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.