L'OSSC fusiona la música tradicional i clàssica en un concert explosiu


  • Comparteix:

El concert ha acabat amb la projecció d'algunes imatges de la Festa Major de Sant Cugat

El concert ha acabat amb la projecció d'algunes imatges de la Festa Major de Sant Cugat

L'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) ha ofert aquest divendres al Teatre-Auditori un interessant apropament entre la música tradicional catalana i la música clàssica amb el concert 'Les nostres tradicions'. Per fer-ho possible el conjunt santcugatenc ha comptat amb la col·laboració de més de 40 joves estudiants de diferents centres del país, amb la Cobla de l'ESMUC i amb entitats de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular, que han ajudat a servir una gran traca final.



El Teatre-Auditori ha viscut aquest divendres un concert únic que ha fusionat dos móns, a priori llunyans, com són la música tradicional i la música clàssica. En la primera part del concert l'orquestra ha interpretat peces tradicionals, des del punt de vista de la música simfònica, d'autors com Pau Casals, Jean Sibelius i Benjamin Britten. Un dels moments més emocionats d'aquesta part ha estat quan l'orquestra ha interpretat la peça 'Montjuïc, Suite of Catalan Dances' que el compositor britànic Benjamin Britten va escriure als anys 30 durant una estada a la capital catalana i que incorpora una melodia santcugatenca, la música del 'Paga-li Joan'. Ho ha explicat el director de l'OSSC, Josep Ferré.

Josep Ferré

Britten va venir a Catalunya i va fer una obra on hi sona la música del 'Paga-li Joan'. És molt impressionant.


En la segona part, l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i la Cobla de l'ESMUC han interpretat sardanes d'Eduard Toldrà' i 'La processó', una obra que el director de l'Orquestra Simfònica de l'escola Fusió, Xavier Pagès, va crear fa dos anys per retre homenatge a tots els elements que apareixen en una festa major. Una peça escrita per cobla i orquestra que ha estat acompanyada per la projecció d'imatges de la Festa Major santcugatenca i que ha comptat amb la Coral La Lira, el Grup de Batucada Karabassà, i entitats de la Coordinadora d'Entremesos de Cultura Popular, que han creat una gran traca final. Ferré ha explicat que el més sorprenent d'aquesta peça és que està escrita per cobla i orquestra.

Josep Ferré

És una obra escrita per a cobla i orquestra simfònica. És espectacular. És la peça ideal per retre homenatge a la música tradicional.


El concert ha acabat a la plaça de Victòria dels Àngels, on fins i tot els gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, no han volgut perdre's una nit que ha servit per homenatjar la cultura més tradicional de casa nostra.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.