El Ballet Nacional de España ofereix un equilibri perfecte al Teatre-Auditori

'Suite Sevilla' ha aportat color i vitalitat a l'actuació del Ballet Nacional de España al Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 16/mar/14 per Marina Romero

El Ballet Nacional de España (BNE) ha mostrat aquest diumenge al Teatre-Auditori un gran equilibri entre la dansa espanyola més tradicional i les noves propostes amb dues coreografies totalment contraposades 'Grito' i 'Suite Sevilla'. Els espectadors del Teatre-Auditori han sortit encantats amb l'actuació i han agraït a la companyia que hagi tornat als escenaris catalans, després de 10 anys d'absència, dempeus i amb uns aplaudiments més que intensos.


MIRA-HO A CUGAT TV

La tornada als escenaris catalans del Ballet Nacional de España ha satisfet les expectatives del públic. L'actuació ha començat amb 'Grito', una coreografia creada per Antonio Canales que mostra la seva manera d'entendre el món del flamenc. Una peça al més pur estil tradicional que el 'bailaor' va crear fa 17 anys. 'Grito', de fet, ha servit per demostrar el passat i el present de la companyia.

El futur de la companyia ha arribat amb el muntatge 'Suite Sevilla', una peça fresca, dinàmica, plena de color i vitalitat que l'actual director del Ballet Nacional de España va crear quatre mesos abans de posar-se al capdavant de la companyia. 'Suite Sevilla' és tot un homenatge a la ciutat de Sevilla i incorpora una posada en escena més avanguardista.

El director del Ballet Nacional de España, Antonio Najarro, ha explicat a Cugat.cat que aquestes dues peces contraposades descriuen el nou rumb que ha pres la companyia.

Antonio Najarro

Busco un equilibri amb el passat del Ballet Nacional de España i noves fonts inspiradores que ens permetin que el públic se senti identificat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Ningú sap o vol justificar els 10 anys d'absència del Ballet Nacional de España a Catalunya. En aquest sentit Najarro ha deixat clar també que el seu objectiu principal és portar la companyia per tot l'Estat.

Antonio Najarro

El meu objectiu principal és que el Ballet Nacional de España es vegi per tot l'Estat. És un ballet que representa tots els espanyols i el més just és que mirem d'arribar a tot arreu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Divendres la companyia portarà al Teatre La Llotja de Lleida 'Sorolla', una peça dedicada al pintor que el 2015 arribarà també a Barcelona, al Gran Teatre del Liceu.