'Julio César' demostra al Teatre-Auditori que el clàssic és encara vigent


  • Comparteix:

Els actors Mario Gas i Sergio Peris-Mencheta durant la funció al Teatre-Auditori

Els actors Mario Gas i Sergio Peris-Mencheta durant la funció al Teatre-Auditori

El clàssic de William Shakespeare 'Julio César', sota la direcció de Paco Azorín, ha arribat aquest divendres al Teatre-Auditori per mostrar una gran crítica al poder ostentat per l'home. Els actors Mario Gas, Sergio Pérez-Mencheta i Tristan Ulloa han sorprès els espectadors amb un muntatge despullat d'escenografia i que ha trencat la quarta paret de l'escenari.



La gran ànsia de poder de Juli Cèsar ha arribat aquest divendres al Teatre-Auditori per recordar que els clàssics de Shakespeare són encara vigents als nostres dies. El muntatge compta amb un escenari quasi despullat i diposita la seva força en la paraula, la veu i la presència dels actors. Mario Gas en el paper del Cèsar, Sergio Peris-Mencheta en el de Marc Antoni i Tristán Ulloa en el paper de Brutus han convençut els espectadors amb tota una crítica a la virilitat. El director del muntatge ha optat per no incorporar els personatges femenins i fer més evident encara la crítica a l'home. Ho ha explicat l'actor Sergio Peris-Mencheta a Cugat.cat.

Sergio Peris-Mencheta

'Julio César' és una crítica al poder ostentat per l'home, de fet, a la societat del patriarcat que encara avui en dia mantenim.


Els espectadors s'han qüestionat constantment qui eren els personatges bons i quins els dolents, i han marxat a casa amb el dubte d'haver presenciat una gran tirania o un escandalós magnicidi. En aquest sentit, Peris-Mencheta ha explicat la principal diferència entre l'època del muntatge i els temps actuals.

Sergio Peris-Mencheta

El muntatge retrata una època de molta manipulació per part del poder. Hi ha una diferència. Els governants d'abans manipulaven amb la paraula i els d'ara ho fan amb el silenci.


'Julio César', que es va estrenar fa un any al Teatre Circo de Múrcia i que es va poder veure al Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, seguirà ara la seva gira per l'Estat espanyol. De moment, la companyia té assegurades les funcions fins al juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.