Més de 100 joves músics s'uneixen en el concert 'Intercanvi'


  • Comparteix:

L'orquestra madrilenya Càmera del Centre Integrat de Música (CIM) Padre Soler i l'Orquestra Simfònica Fusió s'han unit aquest dissabte dalt de l'escenari del vestíbul del Teatre-Auditori amb el concert 'Intercanvi'. Més de 100 joves músics han donat forma al recital amb diversos instruments de vent, corda i percussió.

El concert ha estat el resultat de l'intercanvi entres les dues orquestres simfòniques. La iniciativa va sorgir l'abril de l'any passat quan el grup santcugatenc va anar a Madrid. Després de gairebé un any, les dues formacions s'han tornat a trobar, però ara a Sant Cugat.

Durant aquest temps les orquestres han estat assajant les diverses peces que han interpretat aquest dissabte al vestíbul del Teatre-Auditori. L'Orquestra de Càmera del CIM Padre Soler ha interpretat a la primera part tres peces de Mozart i tres de Glazunov. El director de la filharmònica madrilenya, Giuseppe Mancini, ha destacat el vincle que es crea quan dos grups tenen els mateixos interessos i la mateixa edat.

Giuseppe Mancini

Quan hi ha un contacte amb un altre grup de la mateixa edat i que es dedica al mateix hi ha un intercanvi entre dues coses similars, és un enriquiment molt gran.


L'orquestra madrilenya també ha començat la segona part del recital amb quatre peces de Haydin. Les dues formacions s'han unit amb una peça de Straus sota la direcció de Xavier Pagès.

La directora de l'Escola de Música Fusió, Gemma Navarra, ha valorat l'alt nivell que ha demostrat la Càmera del CIM Padre Soler i l'experiència d'haver tocat amb ells.

Gemma Navarra

L'Orquestra del Escorial ha fet un concert fenomenal, una direcció magistral per part de Mancini. Han fet unes obres molt complexes, però amb un alt nivell. El fet de tocar amb ells ha estat una experiència inoblidable.


El concert ha acabat amb una peça de jazz de Duke Ellignton, dirigida per Enric Mestres. L'Escola de Música Fusió marxarà al setembre a fer una gira de concerts per Holanda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.