Les companyies porten el teatre als carrers amb el Dia Mundial del Teatre


  • Comparteix:

Les companyies, al Cafè Auditori / Foto: Localpres

Les companyies, al Cafè Auditori / Foto: Localpres

Les companyies teatrals prendran els carrers com un gran escenari per mostrar les seves creacions amb motiu del Dia Mundial del Teatre. L'efemèride es tradueix per primera vegada, a partir de dijous, en tres dies de representacions a proposta de la Taula d'Arts Escèniques. A més, el Teatre-Auditori oferirà les entrades dels seus espectacles a meitat de preu el mateix dijous, de set del vespre a dotze de la nit.

Tres dies perquè els santcugatencs vegin teatre 'fet a Sant Cugat' a peu de carrer. Aquesta va ser la proposta que la Taula d'Arts Escèniques va posar sobre la taula del Consell de Cultura per exhibir el bo i millor de les companyies teatrals. Sota el paraigua del Dia Mundial del Teatre, els carrers i diversos espais es transformaran en un gran escenari en què trauran pit 10 grups locals: Les Xandrines, Tallers de Teatre Sílvia Servant, Fila Zero, Mira-sol Teatre, Galeria de Poetes, In-Fusió Teatre, Teatre Espiral, Can Ninot, Companyia Patawa, Amics de Pedra i Sang i Toc de Retruc.

El sotspresident del Consell de Cultura, Eduard Jener, ha remarcat la vàlua d'una iniciativa que ha portat a unir les companyies teatrals del municipi.

Eduard Jener

Aquest és el resultat de la unió de persones que creuen en el teatre, en la cultura que no necessita grans infraestructures: només ganes de fer-ho.


Igual d'il·lusionats s'han mostrat els grups teatrals participants. La majoria d'ells han coincidit a destacar la importància d'un programa que porta als ciutadans l'autèntic teatre de proximitat. Així ho expliquen la membre dels Tallers de Teatre Sílvia Servant, Anna Enrich, un dels actors de Fila Zero, Ferran de Juan. i l'actriu Sònia Guimerà, per part d'Amics de Pedra i Sang i Galeria de Poetes.

Companyies

És un dia molt bonic per fer teatre que és el que fem cada dia. / Fem un fragment de 'La comèdia de l'olla', una adaptació de l'adaptació. / Volem alimentar l'esperit dels ciutadans.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la important contribució d'aquestes entitats al món cultural i ha subratllat el suport de l'Ajuntament a la iniciatiava, de la qual no descarta una segona edició. Amb relació a la manca d'infraestructures, Escura ha dit que amb el conveni amb La Unió els grups teatrals disposaran d'una sala de petit i mitjà format.

Xavier Escura

Sobre la manca d'infraestructures, és una gran oportunitat per a la ciutat la sala de petit i mitjà format de La Unió. Donarà molt d'oxigen.


La inauguració dels actes serà aquest dijous, Dia Mundial del Teatre, amb la lectura del manifest, escrit per l'actriu Àngels Bassas, a les set del vespre a la plaça d'Octavià. Serà l'inici de tres dies de teatre que es repartiran entre el restaurant El Mesón, Can Ninot, el Casal de Torreblanca, el Casal de Mira-sol, la Casa de Cultura, el Mercat de Torreblanca, les places de la Vila i de Barcelona i els carrers de la ciutat.

El Teatre-Auditori no falta al programa d'activitats. A banda de programar divendres 'Dones com jo', l'equipament ofereix el dijous les seves entrades a meitat de preu, entre les set del vespre i les dotze de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.