Els grups teatrals reclamen més espais d'assaig i una sala B al Teatre-Auditori


Temes relacionats

Sant Cugat celebra el Dia Mundial del Teatre amb activitats arreu de la ciutat (27/mar/14)

Les companyies porten el teatre als carrers amb el Dia Mundial del Teatre (25/mar/14)

Mamen Duch: 'El 21% d'IVA ha fet molt de mal, però el teatre es recuperarà' (25/mar/14)


  • Comparteix:

Les associacions teatrals s'han sumat al Dia Mundial del Teatre amb el reclam d'una Sala B per al Teatre-Auditori, més espais perquè les agrupacions puguin assajar i la supressió del 21% de l'IVA cultural. Les Xandrines i els Amics de Pedra i Sang han estat els encarregats de posar la veu a aquestes reivindicacions aquest dijous amb la lectura d'un manifest a la plaça d'Octavià i la primera xerrada de la Tertúlia amb Amics, respectivament.

Les activitats del Dia Mundial del Teatre han començat amb la lectura de dos manifests a càrrec de Les Xandrines i una breu representació teatral de 'Dóna sapiens'. L'activitat, que ha tingut lloc a la plaça d'Octavià i ha aplegat prop de 30 persones, ha servit per destacar el paper fonamental de l'actor a l'hora de transmetre emocions i alegria al públic. Un objectiu que cada vegada és més difícil, diuen les actrius, a causa del 21% de l'IVA en la cultura.

En declaracions a Cugat.cat, Les Xandrines s'han referit a l'estat de salut del teatre a la ciutat. La membre del grup Núria Bou ha reclamat una sala al Teatre-Auditori per a les representacions de petit format.

Núria Bou

Ens aniria bé una Sala B. Tenim el teatre de Mira-sol i la Unió, però al centre ens caldria alguna cosa semblant.


Els Amics de Pedra i Sang també s'han sumat a la celebració amb la primera xerrada de la 'Tertúlia amb Amics' al restaurant El Mesón. La presidenta d'aquesta entitat, Dolors Vilarasau, ha ofert una ponència en què ha reivindicat la necessitat d'apostar per la cultura d'una manera semblant a l'educació i la sanitat. En clau local, la també directora teatral ha reclamat més espais perquè les agrupacions duguin a terme els seus assajos.

Dolors Vilarasau

No hi ha un lloc per assajar. No només representem els espectacles, també els hem de preparar.


El Casal de Joves TorreBlanca també s'ha sumat a la jornada amb un espectacle teatral improvisat a càrrec de la companyia Planeta Impro. Durant aquest cap de setmana grups locals com Mira-sol Teatre, Can Ninot i Fila Zero sortiran al carrer per mostrar la seva inventiva a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.