El primer 'improshow' en català fa petar de riure els santcugatencs


  • Comparteix:

Improshow.cat a l'escenari del Casal TorreBlanca

Improshow.cat a l'escenari del Casal TorreBlanca

El primer espectacle d'improvisació en català, 'Improshow.cat', ha aterrat aquest divendres al Casal de TorreBlanca en el marc del Dia Mundial del Teatre demostrant als santcugatencs que improvisar és una bona tècnica per crear monòlegs humorístics. Els santcugatencs han rebut amb molt d'entusiasme aquesta proposta que cerca la comicitat dins els referents de la cultura catalana.



Els actors Miquel Simó i Judit Martín han sortit a rebre els espectadors amb papers, bolígrafs i un cup. Abans de pujar a l'escenari els assistents han d'apuntar una frase o una paraula que serveix de guió per a la funció.

Ja fa 12 anys que la companyia Planeta Impro va començar a representar espectacles d'improvisació però només en fa un que va estrenar 'Improshow.cat', la seva primera funció integrament en català i amb clau d'humor nacionalista. Dalt de l'escenari han desfilat tradicions catalanes com un tió, una jove que somia amb ser anxaneta i un joc d'improvisació que s'anomena 'APM?'.

L'ús del català com a llengua vehicular de l'espectacle era l'aposta de la companyia. Segons Simó, és per això que van optar per crear aquest muntatge amb distintiu.cat.

Miquel Simó

És un projecte que va néixer l'any passat. Volíem fer una obra en català però molts espectadors vénen de fora i no l'entenen. Vam decidir fer com les misses: una en castellà i una altra en català.


És un espectacle interactiu on ha d'improvisar tothom: des dels actors, fins al tècnic de so i el mateix públic, que ha participat en diverses ocasions fent d'apuntador, coreògraf, prestant objectes o posant els efectes especials de l'obra. L'estructura i dinàmica de l''Improshow' ha desafiat l'agilitat mental dels seus actors que han demostrat tenir una gran habilitat per entrellaçar els fils de l'escena de forma espontània. Els santcugatencs han rebut amb molt d'entusiasme aquesta proposta que cerca la comicitat dins els referents de la cultura catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.