L'Ateneu i l'ETSAV projecten la pel·lícula 'Hay motivo' per denunciar la política de l'executiu d'Aznar


  • Comparteix:

El santcugatenc Joaquín Oristrell dirigeix el curt 'Libre'.

El santcugatenc Joaquín Oristrell dirigeix el curt 'Libre'.

L'Escola d'Arquitectura del Vallès projectarà avui la pel·lícula 'Hay motivo' que han elaborat 30 cineastes espanyols per donar una visió crítica i diferent de la realitat de l'Estat abans de les eleccions de diumenge. El film, que tracta temes com el conflicte del País Basc, el Prestige o la guerra de l'Iraq, es podrà veure també demà, divendres, a l'Ateneu Santcugatenc.

Noms com Montxo Armendáriz, Gracia Querejeta, Isabel Coixet o el santcugatenc Joaquim Oristrell avalen aquest projecte, integrat per 32 curtmetratges de 3 minuts cadascun.

La proposta, que s'ha realitzat en 29 dies, vol oferir als ciutadans una visió crítica i diferent de l'actualitat que hem estat vivint a l'Estat Espanyol, especialment sobre temes com el Prestige, la guerra de l'Iraq, el Pla Hidrològic Nacional o el conflicte basc.

A la nostra ciutat, ja són diversos els col·lectiu que s'han sumat a la proposta i han aconseguit un exemplar de la pel·lícula per projectar-lo abans de diumenge. És el cas de l'Escola d'Arquitectura del Vallès i també de l'Ateneu, que volen contribuir a difondre un film que convida a la reflexió social. Escoltem Joan Carles Busquets, de l'Ateneu Santcugatec.

Joan Carles Busquets

El film s'ha fet pensant que es pugui projectar en associacions i entitats. És una crítica des d'un àmbit molt obert, com és el cinema, i això coincideix molt amb la filosofia de l'Ateneu.


En el mateix sentit, Busquets ha afegit també que cal potenciar la reflexió sobre qüestions que a vegades sembla que quedin més allunyades de l'àmbit local però que per a tots són importants.

Joan Carles Busquets

Molts cops sembla que visquem apartats de problemàtiques generals i que segurament també tenim molt a prop.


La pel·lícula "Hay motivo" podrà veure's avui, a les 10.30 i a les 16 hores a l'ETSAV i divendres a la nit, a 21 o a les 23.30 hores a l'Ateneu Santcugatenc. En tots dos casos, les sessions són gratuïtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.