L'Ateneu i l'ETSAV projecten la pel·lícula 'Hay motivo' per denunciar la política de l'executiu d'Aznar

El santcugatenc Joaquín Oristrell dirigeix el curt 'Libre'.

Cultura

Publicat el 10/mar/04 per Ester Castanyer

L'Escola d'Arquitectura del Vallès projectarà avui la pel·lícula 'Hay motivo' que han elaborat 30 cineastes espanyols per donar una visió crítica i diferent de la realitat de l'Estat abans de les eleccions de diumenge. El film, que tracta temes com el conflicte del País Basc, el Prestige o la guerra de l'Iraq, es podrà veure també demà, divendres, a l'Ateneu Santcugatenc.

Noms com Montxo Armendáriz, Gracia Querejeta, Isabel Coixet o el santcugatenc Joaquim Oristrell avalen aquest projecte, integrat per 32 curtmetratges de 3 minuts cadascun.

La proposta, que s'ha realitzat en 29 dies, vol oferir als ciutadans una visió crítica i diferent de l'actualitat que hem estat vivint a l'Estat Espanyol, especialment sobre temes com el Prestige, la guerra de l'Iraq, el Pla Hidrològic Nacional o el conflicte basc.

A la nostra ciutat, ja són diversos els col·lectiu que s'han sumat a la proposta i han aconseguit un exemplar de la pel·lícula per projectar-lo abans de diumenge. És el cas de l'Escola d'Arquitectura del Vallès i també de l'Ateneu, que volen contribuir a difondre un film que convida a la reflexió social. Escoltem Joan Carles Busquets, de l'Ateneu Santcugatec.

Joan Carles Busquets

El film s'ha fet pensant que es pugui projectar en associacions i entitats. És una crítica des d'un àmbit molt obert, com és el cinema, i això coincideix molt amb la filosofia de l'Ateneu.


En el mateix sentit, Busquets ha afegit també que cal potenciar la reflexió sobre qüestions que a vegades sembla que quedin més allunyades de l'àmbit local però que per a tots són importants.

Joan Carles Busquets

Molts cops sembla que visquem apartats de problemàtiques generals i que segurament també tenim molt a prop.


La pel·lícula "Hay motivo" podrà veure's avui, a les 10.30 i a les 16 hores a l'ETSAV i divendres a la nit, a 21 o a les 23.30 hores a l'Ateneu Santcugatenc. En tots dos casos, les sessions són gratuïtes.