La Canals Galeria d'Art reconeix la contribució de Maria Assumpció Raventós


Temes relacionats

Raventós és homenatjada avui amb una mostra d'art a la Galeria Canals ( 1/abr/14)

Raventós: 'S'ha de fer de tot en aquesta vida per tirar endavant amb els somnis' ( 1/abr/14)


  • Comparteix:

La Canals Galeria d'Art ha posat en valor la passió, la inventiva i el 'jove' esperit de l'artista Maria Assumpció Raventós com a claus d'una trajectòria projectada a àmbit internacional i mereixedora d'una Creu de Sant Jordi. Raventós, que es va formar en el gènere del tapís a la ciutat de la mà de Josep Grau-Garriga, exposa 25 peces de tapís i pintura a la galeria fins al 28 de juny. L'artista cedirà una de les seves peces al Museu del Tapís Contemporani.

Maria Assumpció Raventós va néixer a Sant Sadurní d'Anoia al 1930, però durant la segona meitat del segle XX va establir un contacte amb Sant Cugat gràcies a l'Escola Catalana del Tapís i de Josep Grau-Garriga, un dels seus mestres. Emocionada, Raventós ha anunciat que cedirà una de les obres a la Casa Aymat, seu del Museu del Tapís Contemporani. En declaracions a Cugat.cat, l'artista ha repassat la seva trajectòria i ha destacat la satisfacció que li genera treballar amb el tapís.

Assumpció Raventós

Em vaig enamorar dels tapissos del Grau. Vaig venir per aprendre la tècnica.


Raventós ja havia exposat diverses vegades a la Canals Galeria d'Art. En aquesta ocasió, l'espai li vol retre un homenatge aprofitant el seu 84è aniversari i reconéixer el seu compromís en el món artístic. El director de l'espai, Josep Canals, també ha reconegut la seva aportació a l'Escola Catalana del Tapís.

Josep Canals

84 anys era un bon motiu per fer una exposició i reivindicar la importància del tapís i la feina d'aquesta artista.


A l'acte també ha assistit el president de la Reial Acadèmia de les Belles Arts de Sant Jordi, Joan Antoni Solans. El president ha explicat que el fet que Raventós pogués viatjar amb el seu marit per tot el món va ser clau per conèixer altres cultures artístiques.

Joan Antoni Solans

Això la va posar en contacte amb la cultura americana, la cultura oriental, etc. Es nota com beu d'aquestes fonts i se les fa pròpies en la cultura mediterrània.


L'exposició s'ha inaugurat aquest dimarts amb la presència de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha obsequiat Raventós amb un ram de flors. La mostra, formada per 25 peces de tapís i pintura, es podrà veure fins al 28 de juny a la Canals Galeria d'Art.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.