La Biennal d'Art Contemporani Català torna a obrir portes als joves artistes


Temes relacionats

Comença a caminar la nova edició de la Biennal d'Art ( 2/abr/14)

Vuit artistes exposaran a la Casa Aymat de la mà de la Biennal d'Art Contemporani (21/mar/14)

La Biennal d'Art Contemporani Català tindrà continuïtat (30/gen/14)

La Biennal d'Art Contemporani desapareix per dificultats econòmiques (30/abr/13)


  • Comparteix:

La 19a edició de la Biennal d'Art Contemporani Català ha donat el tret de sortida aquest dimecres a la Casa Aymat amb un format més reduït i menys pressupost però mantenint l'objectiu d'oferir una oportunitat a les noves generacions d'artistes. La mostra, que acull obres de vuit joves de tot el territori català, es veurà fins al 29 de juny i després s'exposarà a diverses ciutats com Reus, Tortosa i Lleida.

Obres pictòriques, escultòriques i audiovisuals volen mostrar als visitants santcugatencs i de fora de la ciutat les noves generacions d'artistes catalans. Aquesta exposició, que en principi no s'havia de celebrar per manca de recursos, ha tirat endavant amb un pressupost reduït i menys itinerància però amb la ferma voluntat de donar una oportunitat a la nova fornada d'artistes. En declaracions a Cugat.cat, el director de la Biennal, Josep Canals, ha explicat que el projecte vol reivindicar que a Catalunya hi ha un futur artístic i cultural garantit.

Josep Canals

Era bàsic poder salvar la Biennal i mantenir-la amb aquesta vitalitat de joventut. Volem reivindicar que els joves tenen futur.


En total, vuit artistes catalans exposen algunes de les seves peces a la Casa Aymat, la seu del Museu del Tapís Contemporani. Un muntatge audiovisual que parla sobre els secrets de les persones i un altre que combina pintura i escultura i parla sobre la importància de l'aigua són algunes de les obres que podran veure els visitants. Els artistes enquestats per Cugat.cat han explicat que iniciatives com aquesta són una oportunitat per entrar en el món de l'art, on és difícil donar-se a conèixer.

Artistes

Estic molt contenta però la cosa està difícil i els joves hem d'apretar fort. / Això és una ajuda. Està molt bé que ajudin els que comencem i no només els professionals.


L'Ajuntament, de la seva banda, ha contribuït amb 12.000 euros, la cessió de l'espai per fer l'exposició i la difusió de la Biennal. El regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ha ressaltat la importància que una ciutat jove com Sant Cugat ajudi a una mostra que aposta per les noves generacions.

Jordi Puigneró

Som una ciutat jove i el jovent és el nostra futur. No podem prescindir d'una biennal que dóna oportunitats als joves.


Una de les novetats d'enguany és que la mostra vol obrir-se a nous públics a través de les noves tecnologies. L'organització ha fet una campanya de difusió a través de les xarxes socials i tota la informació està disponible a través dels telefòns mòbils. A banda de les obres seleccionades, els visitants també podran consultar un catàleg amb tots els artistes que s'han presentat a la mostra.

Una vegada finalitzada l'exposició a Sant Cugat, la Biennal farà un itinerari per diverses ciutats catalanes, com Reus, Tortosa i Lleida, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.