Jordi Lara convida els santcugatencs a deixar-se endur per la llibertat creativa


  • Comparteix:

Fugir de les convencions socials i evadir-se a través de la llibertat creativa és el que proposa l'artista santcugatenc Jordi Lara a la mostra 'Una màquina d'espavilar ocells de nit - cinematografia submergida', que s'ha presentat aquest divendres. Es tracta d'una proposta que dóna continuïtat al llibre del mateix Lara 'Una màquina d'espavilar ocells de nit' i que vol transportar al visitant a l'univers creatiu de l'artista. La inauguració tindrà lloc dissabte de la setmana vinent a la Casa de Cultura.

Jordi Lara és periodista, escriptor, músic i cineasta. En aquesta mostra reuneix totes aquestes facetes per oferir un tast de l'imaginari que va començar a donar forma amb el seu llibre 'Una màquina d'espavilar ocells de nit', una barreja de novel·la, assaig i biografia. Aquest treball és la base sobre la que es construeix la mostra que romandrà a la Casa de Cultura del 12 d'abril al 18 de maig.

La mostra està formada per tres apartats: un espai introductori al món de Lara, una segona fase on el visitant descobreix el llibre a través d'imatges creades pel mateix autor i una tercera on el llibre es presenta a través d'imatges creades per algú que no ha llegit el llibre. La presentació s'ha fet aquest divendres al Turó de Can Mates on l'artista ha instal·lat un confessionari.

Jordi Lara

Volem estimular els visitants a descobrir formes de llibertat activa. Plantar un confessionari dalt d'una muntanya i posar-se a llegir té molt sentit. És poètic, és una manera d'evadir-se del món.


Llegir el llibre a través de les imatges que imagina l'autor i les que es formen els lectors és un dels objectius d'aquesta proposta que combina el text amb la imatge. Aquesta és la tasca de l'artista Antoni Casassas que ha fet un muntatge audiovisual al voltant del llibre sense haver-lo llegit. Casassas ha buscat el to i l'ambient del llibre en els paisatges on té lloc la història, en els personatges que hi apareixen. L'artista ha explicat que es tracta d'imatges emocionals que complementen la resta de la mostra.

Toni Casassas

La part racional ja l'explica el text i els objectes. A les imatges hem buscat un to més emocional. Si hi ha emoció hi ha més coneixement i la gent s'impregna millor de la història.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha assistit a la presentació i ha destacat el caràcter original del muntatge i la profunditat de l'obra de Jordi Lara.

Xavier Escura

Un muntatge innovador i original però arrelat a una tradició musical i cultural pròpia. És un espectacle que havia de passar per Sant Cugat.


La mostra obrirà les portes dissabte vinent i es podrà visitar a la Casa de Cultura fins el 18 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.