El Trona reclama a ritme de metal i punk-rock un espai musical


Temes relacionats

Quatre bandes locals pugen a l'escenari en la primera edició de l'any del Trona ( 5/abr/14)

El Trona suma forces amb la Festa de Tardor per reivindicar la música local (23/nov/13)


  • Comparteix:

Moment del concert d'Stain of Madness

Moment del concert d'Stain of Madness

El primer Festival Trona del 2014 ha reivindicat aquest dissabte la creació d'un espai de música gestionat per la ciutadania i amb suport de l'administració. Els grups Silence Equals Death, Stain of Madness, Anarkseniko i Peligro de Vida, escollits ha través d'un sorteig, han estat els encarregats de posar el ritme als Jardins del Monestir a aquest festival reivindicatiu, organitzat per Dissidència Sònica.

En el marc de la proposta musical, Dissidència Sònica ha tornat a carregar contra l'Ajuntament per la manca d'un espai musical de gestió ciutadana. El sindicat assegura que després del 'fracàs' de la sala Hoboken, el festival ha tornat a la ciutat per fer-se ressò d'aquesta reivindicació.

Un dels membres de Dissidència Sònica, Quimantú Segura, ha assegurat que la ciutat ja compta amb espais que es podrien utilitzar per assajar i ensenyar música i ha posat de manifest el sistema de gestió ciutadana per a aquest espai.

Quimantú Segura

Demanem que s'adeqüin alguns dels espais que trobem a la ciutat per fer un equipament amb un règim de gestió ciutadana per poder tocar. Pensem que la gestió ciutadana és la millor solució.


Els Jardins del Monestir han estat l'escenari de la nova edició del festival, que ha aplegat grups de música metal Silence Equals Death i Stain of Madness, i els grups punk-rock Anarkseniko i Peligro de Vida.

El grup Karabassà també ha participat en l'acte reivindicatiu i ha animat el públic amb diverses peces de percussió. Quimantú Segura ha assegurat que hi haurà una segona edició del Trona aquest 2014, ja que molts grups que ho van sol·licitar no han pogut actuar aquest dissabte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.