Àlex Barnils explora la figura del general Moragues amb una biografia dramàtica


  • Comparteix:

Fragment de la portada del llibre / Foto: Clipmèdia Edicions

Fragment de la portada del llibre / Foto: Clipmèdia Edicions

El guionista santcugatenc Àlex Barnils s'endinsa en la vida del general Moragues amb el llibre 'General Moragues, el diable de les Guilleries' (Clipmèdia 2014). Es tracta d'una biografia dramatitzada que reivindica la figura del militar i dóna a conèixer els fets més rellevants de la seva vida.

La relació entre Àlex Barnils i el general Moragues va començar quan el guionista anava a l'escola. Allà va descobrir la història del militar, que va tenir un paper cabdal en la Guerra de Successió i va governar la fortalesa militar de Castellciutat. Barnils ha explicat a Cugat.cat que el llibre sorgeix d'un guió cinematogràfic amb la intenció de desmentir mites i mostrar la vida del general.

Àlex Barnils

Parteix d'un guió cinematogràfic sobre el personatge, que em semblava prou interessant. Volia saber més sobre ell però també reivindicar-lo.


El llibre inclou il·lustracions de diverses armes de l'època que separen les parts del text i complementen la història. Per elaborar el llibre, Barnils s'ha documentat a través d'altres publicacions i manuscrits de l'època. També ha visitat els escenaris de la vida del general, com el mas Moragues, on la llegenda diu que el militar va enterrar-hi un tresor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.