Ileana Belfiore guanya un Pompeu Fabra per la seva contribució a la llengua


  • Comparteix:

Logotip de Voluntariat per la llengua

Logotip de Voluntariat per la llengua

La santcugatenca Ileana Belfiore, voluntària del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL), ha guanyat el Premi Pompeu Fabra a la incorporació a la comunitat lingüística catalana. El lliurament de la 5a edició d'aquests guardons s'ha fet aquest dimarts al Palau de la Generalitat, en un acte presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Ileana Belfiore és una ciutadana italiana que va arribar a Catalunya l'any 2007 i es va apuntar als cursos de català del CNL de Sabadell. Al 2010 va obtenir el nivell C de català i un any després el nivell D. Al 2012 va cursar un postgrau de correcció en català i va participar com a representant de Voluntariat per la Llengua (VxL) en l'acte de celebració dels 30 anys de la Llei de Normalització Lingüística al Parlament de Catalunya. Actualment, Berlfiore és voluntària a Sant Cugat i segueix participant, esporàdicament, en les activitats adreçades al VxL de Sabadell.

Amb els premis Pompeu Fabra, instituïts l'any 2008, la Direcció General de Política Lingüística reconeix les aportacions al foment de l'ús de la llengua catalana que s'atorguen en sis categories.

Els altres guanyadors dels 5ns Premis Pompeu Fabra han estat el grup musical Manel, el filòleg Joan Melià, els establiments Viena, la revista cultural 'Núvol' i el projecte Rossinyol de la Universitat de Girona i la Fundació Servei Solidari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.