Els usuaris de l'Espai de Lleure de l'Ateneu exposen les seves creacions


  • Comparteix:

Moment de la inauguració de l'exposició a l'Ateneu

Moment de la inauguració de l'exposició a l'Ateneu

L'Ateneu acull tot aquest mes una exposició dels treballs de pintura dels usuaris de l'Espai de Lleure de l'entitat. Són una seixantena de creacions que es poden veure a la sala d'actes i que han fet una vintena de persones amb trastorn mental sever.

La responsable de l'Espai de Lleure de l'Ateneu i terapeuta ocupacional, Clara Vallès, ha explicat a Cugat.cat que l'exposició és el resultat final de tres mesos de treball.

Clara Vallès

És el resultat final de tots els tallers que han anat fent al llarg del trimestre. Cada dibuix té la seva història i la seva tècnica.


Els usuaris de l'Espai de Lleure de l'Ateneu vénen derivats a l'entitat a través del Centre de Salut Mental del CAP la Mina, el Centre de Rehabilitació de Rubí, el Taller Jeroni de Moragues i els Serveis Socials de l'Ajuntament.

El director de l'Ateneu, Toni Ramon, ha explicat que, a part de fer dues vegades per setmana classes a la seu de l'entitat, també tenen l'oportunitat de fer sortires culturals a altres indrets de la ciutat.

Toni Ramon

Dues vegades per setmana vénen a l'Ateneu i fan diferents tallers. A part, també fan activitats fora, escollides pels mateixos usuaris.


El projecte permet gaudir d'espais de trobada, relació i lleure a persones afectades per una malaltia mental, a la vegada que fomenta la seva inclusió social en espais cívics plenament normalitzats, com l'Ateneu.

La proposta ha estat possible gràcies a la coordinació amb els integrants de la Taula de Salut Mental i el suport econòmic i tècnic de l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i l'Obra Social de la Fundació la Caixa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.