El fons de l'ANC 'reconstrueix' la Guerra de Successió al Palau Moja


  • Comparteix:

L'exposició usa el fons documental de l'ANC

L'exposició usa el fons documental de l'ANC

El Palau Moja ha inaugurat aquest dijous l'exposició 'Nobles i cavallers entre dos monarques. La Guerra de Successió als fons de l’Arxiu Nacional de Catalunya', elaborada amb documents de l'equipament ubicat a Sant Cugat. La mostra, que es pot visitar fins al 10 de juny, reconstrueix els principals esdeveniments d'aquest episodi de la història de Catalunya amb una selecció dels documents conservats a l'ANC procedents sobretot dels seus fons familiars.

L'exposició vol donar a conèixer el patrimoni que conserva l'Arxiu Nacional de Catalunya. Els més de 100 documents seleccionats per a la mostra provenen d’una vintena de col·leccions i de fons familiars i personals de l’arxiu. Entre ells destaquen els fons del llinatge Sentmenat, marquesos de Castelldosrius; el llinatge Pallejà, marquesos de Montsolís; i el llinatge Milà, comtes del Montseny.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.