El santcugatenc Emilio Diéguez explora el segle XI a la seva primera novel·la


  • Comparteix:

Emilio Diéguez amb un exemplar del llibre / Foto: Emilio Diéguez

Emilio Diéguez amb un exemplar del llibre / Foto: Emilio Diéguez

El santcugatenc Emilio Diéguez s'endinsa en les batalles del segle XI a la seva primera novel·la, 'El fabricador de tintas'. El llibre està protagonitzat per un jove noble nascut a Constantinoble que emprèn un viatge en què descobrirà com es confeccionen els llibres i els manuscrits durant l'Edat Mitjana.

'El fabricador de tintas' arrenca el 1071, quan el protagonista decideix emprendre un viatge fins a Jerusalem. En aquest periple, el jove visitarà indrets com les mines de mercuri d'Almadén i el castell de Sagunt i coneixerà poetes sefardís, reis musulmans i esclaus.

La novel·la està publicada a través d'Amazon i també tracta qüestions com l'amor, la solitud i la derrota. Diéguez, que ha escrit el llibre en un any i mig, ha explicat que la història va sorgir mentre llegia enciclopèdies i es documentava sobre l'elaboració dels manuscrits de l'època.

Emilio Diéguez

M'agrada molt llegir i escriure, però no podia acabar el que començava. Un dia, mirant una enciclopèdia, vaig descobrir com es feien els manuscrits de l'època.


Diéguez ha avançat que ja està enllestint la seva segona novel·la. En aquest cas, el llibre s'allunya del gènere històric i relata la relació entre un escriptor i una noia sense empremtes dactilars que viuen a l'època contemporània.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.