Més d'una vintena d'actes serviran per celebrar Sant Jordi a Sant Cugat


  • Comparteix:

Detall del cartell de la celebració / Foto: Ajuntament

Detall del cartell de la celebració / Foto: Ajuntament

La ciutat viurà la Diada de Sant Jordi intensament amb més de 20 activitats entre concursos literaris, lectures i exposicions, entre d'altres propostes. L'Ajuntament i les entitats han fet possible aquestes iniciatives, que van arrencar la setmana passada i s'allargaran fins a finals de mes.

Aquesta setmana continuen les propostes emmarcades en la festa de Sant Jordi. Aquest dimecres, una nova 'Hora del Conte' a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater comptarà amb la companyia Marduix, que interpretarà 'Meitat tu, meitat jo'. El muntatge es podrà veure en dues sessions: a dos quarts de dotze del matí i a la una del migdia.

La setmana vinent començarà el 'Tast de teatre dins la biblioteca' amb els Tallers de Teatre Sílvia Servan que, fins al 26 d'abril, oferiran mostres de les seves creacions durant tot el dia.

El gruix de propostes s'acumulen dimecres de la setmana vinent, dia de Sant Jordi, que, com és habitual, tindrà com a epicentre la plaça d'Octavià amb les parades de les diferents llibreries de la ciutat.

La plaça de l'Om és un altre espai que acumularà activitats. A les cinc de la tarda es lliuraran els premis Art i Comerç que atorguen l'associació Sant Cugat Comerç (STC) i l'Ajuntament. Una hora més tard i en aquesta mateixa plaça, les parelles lingüístiques del Voluntariat per la Llengua oferiran una lectura pública. L'activitat continuarà a la plaça de l'Om amb les sardanes de la Cobla Principal del Llobregat, a les set de la tarda. La música protagonitzarà també el final de la jornada amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) al Teate-Auditori, a partir de les nou del vespre.

Els districtes tindran les seves pròpies activitats. A Mira-sol, els més petits podran celebrar el Sant Jordi amb una festa al casal del barri a partir de les cinc de la tarda. A la Floresta, petits i grans trobaran un seguit d'activitats a la plaça de Miquel Ros, a tocar de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Són propostes de la coordinadora d'entitats de la Floresta El Senglar Cultural i Ràdio Floresta.

L'endemà continuaran les activitats a la biblioteca Marta Pessarrodona. Seran els 'Contes de cinema mut: Chomón per a la mainada' i aniran a càrrec de la Federació Catalana de Cineclubs. Serà a les sis de la tarda.

El dissabte 26 la Biblioteca Central Gabriel Ferrater organitza una fira de llibres de segona mà. A les deu del matí l'equipament posarà a diposició els volums d'ocasió fins a les set de la tarda. El mateix equipament a les dotze del migdia celebrarà una nova edició de l'hora del conte, en aquest cas amb el títol de 'Contes i cançons per construir'.

Diumenge 27 d'abril el Cafè Auditori acollirà la presentació del llibre guanyador del 12è premi de poesi Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater: 'Bucarest o Bratislava', de Manel Ollé. Anna Garcia Garay, Jaume Subirana i el mateix autor premiat oferiran un recital poètic. Serà a les sis de la tarda.

Dilluns 28 d'abri, la biblioteca Gabriel Ferrater seguirà amb una proposta dedicada a la poesia. L'actriu Vicki Peña, actual Creu de Sant Jordi, recitarà a Montserrat Abelló i Sylvia Plath a partir de les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.