El Museu del Monestir fa 11 anys amb el repte de dinamitzar totes les seus


Temes relacionats

El Museu augmenta un 2'33% el nombre de visites durant el 2013 (24/gen/14)

Les visites teatralitzades al Claustre sumen més de 1.500 visites (23/gen/14)

Campins (Museu): 'Volem que el nou celler mostri l'essència i la presència de l'original' (13/des/13)

Sant Cugat s'obre de bat a bat per donar a conèixer el seu patrimoni (28/set/12)

El Museu registra un 9% més de visitants en l'última temporada (27/feb/12)


  • Comparteix:

L'entrada al Museu del Monestir / Foto: Localpres

L'entrada al Museu del Monestir / Foto: Localpres

El Museu del Monestir arriba aquest dimarts als 11 anys de vida amb l'objectiu de consolidar el nombre de visites i intentar dinamitzar les altres seus de la institució, especialment la Casa Aymat i el Celler Cooperatiu, inaugurat fa pocs mesos. Durant tota la seva història, el Museu ha tingut 370.147 visites que s'han interessat per algun aspecte cultural de la ciutat.

La majoria de visitants s'ha concentrat al Museu del Monestir que, per exemple, només l'any passat va acollir 41.933 visites, una xifra que la direcció dóna per bona i que contrasta amb el nombre de visites a la Casa Aymat, que al maig també complirà 11 anys i que en els últims anys ha tingut una mitjana de visites que ronda les 2.000. La temàtica d'aquest espai, centrada especialment en el tapís, i la seva llunyania respecte al centre de Sant Cugat són algunes de les causes que poden explicar aquesta diferència, tal com ha reconegut el director del Museu, Lluís Campins, en una entrevista a Cugat.cat.

D'altra banda, el Celler Cooperatiu està engegant progressivament les seves activitats de cara a la ciutadania, tant visites escolars i guiades com activitats culturals. Tal com ha dit Campins, el repte més immediat és potenciar les activitats d'aquestes dues seus per donar-les a conèixer entre el públic santcugatenc i de fora la ciutat.

Lluís Campins

Volem donar-los a conèixer i dotar-los de cada vegada més programacions diferents. Es tracta d'incorporar aquests dues seus en les dinàmiques globals dels museus.


De fet, la Casa Aymat està treballant en un projecte per ajudar les dones maltractades a través del treball amb tapissos. En aquesta activitat, hi participen també els Serveis Socials de l'Ajuntament, Entretallers i l'associació Noestasola.

Lluís Campins

És un programa de teràpia a través de l'art. Volem potenciar la seva confiança i desenvolupament personal.


Una altra de les activitats que prepara el també conegut com a Museu del Tapís Contemporani és una cadena de persones teixint des de la plaça de Lluís Millet a la Casa Aymat. L'activitat s'englobarà en les activitats del Dia Mundial del Teixit Públic, que se celebra el 14 de juny. D'altra banda, el Museu se sumarà a la ja tradicional Nit de l'Art.

El Museu de Sant Cugat està format per quatre seus: el Monestir, la Casa Aymat, la capella de Sant Domènec i el Celler Cooperatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.