Laura Borràs augura una generació d'escriptors clàssics catalans


Temes relacionats

Laura Borràs parla avui al cicle 'Tertúlia amb amics' (14/abr/14)

Laura Borràs: 'Llegir és formar el sentit crític' (14/abr/14)


  • Comparteix:

La directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, considera que Catalunya té una fornada d'autors que són susceptibles de convertir-se en escriptors clàssics, com Joan Margarit, Jaume Cabré i Montserrat Abelló, i que la seva literatura perviurà diversos segles. Borràs ha protagonitzat aquest dilluns una xerrada sobre literatura i valors en el marc del cicle Tertúlia amb Amics, organitzada pels Amics de Pedra i Sang i que ha agrupat més de 50 persones al restaurant El Mesón.

La literatura ha estat la protagonista de la segona xerrada del cicle Tertúlia amb Amics. La també professora de la Universitat de Barcelona (UB) Laura Borràs ha visitat Sant Cugat per reivindicar la importància de les obres clàssiques, aquells llibres que han sobreviscut al pas dels segles perquè el seu missatge sempre ha estat d'actualitat.

En un ambient íntim, Borràs ha repassat algunes de les obres i poemes que més l'han marcada i que la van portar a dedicar-se al món literari. La filòloga s'ha mostrat satisfeta pels nivells de lectura dels catalans tot i que ha reconegut que encara es pot millorar molt. En aquest sentit, ha posat en valor la xarxa de biblioteques i clubs de lectura de ciutats com Sant Cugat, perquè fan una tasca fonamental a l'hora de fomentar la passió per llegir.

Borràs considera que l'estat de salut de la literatura catalana és molt bo perquè hi ha molts autors de gran qualitat, i això farà que els seus llibres encara siguin llegits en uns quants segles.

Laura Borràs

Sí que és veritat que tenim autors que són suceptibles de convertir-se en clàssics, com en Màrius Sampere, Montserrat Abelló, Joan Margarit i Jaume Cabré.


Aprofitant el 28è aniversari de la mort de Simone de Beauvoir, Borràs també s'ha referit a la paritat en el món literari. Tot i que ha destacat el nombre considerable de dones que escriuen, ha puntualitzat que aquestes encara tenen més dificultats per promocionar-se que els homes.

Laura Borràs

En aquest sentit, que hi siguin no vol dir que es percebi que hi són. En el cas de la dona fer-se visible és més difícil.


Com a reivindicació final, Borràs també ha reclamat a la comunitat educativa un major compromís amb els clàssics, perquè l'escola és un dels pilars fonamentals per fomentar la literatura de qualitat i l'interès dels més menuts per les lletres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.