L'OSSC evoca el passat recent de Catalunya amb el concert de Sant Jordi


Temes relacionats

L'OSSC dedica el concert de Sant Jordi al Tricentenari i la nova creació (23/abr/14)

L'OSSC dedicarà el concert de Sant Jordi al Tricentenari i la nova creació (13/abr/14)


  • Comparteix:

Com és habitual, el concert ha tingut lloc al Teatre-Auditori

Com és habitual, el concert ha tingut lloc al Teatre-Auditori

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) ha posat l'apunt musical al dia de Sant Jordi amb un concert en què ha homenatjat la història de Catalunya des del 1714. Un públic entregat ha omplert gran part del Teatre-Auditori per escoltar les peces de Josep Ribera i Miró, Salvador Brotons, Joan Albert Amargós i Manuel Blancafort, uns temes que han servit de metàfora de diverses etapes de la història catalana recent.

La 'Simfonia número 1 sobre motius populars catalans' ha donat el tret de sortida a un concert de Sant Jordi en què l'OSSC ha repassat els moments més importants dels darrers 300 anys a Catalunya. Aquesta peça, de Josep Ribera i Miró, ha servit per representar el 'convuls' segle XIX, mentre que la 'Sardana simfònica' de Manuel Blancafort ha exercit de metàfora del segle XX.

La flautista Elisabet Franch, recentment guardonada amb un Premi Ciutat de Sant Cugat, ha pujat a l'escenari per interpretar 'Allegro gusto del Concert del Nord', de Joan Albert Amargós, una peça que s'ha interpretat per primera vegada a Catalunya i que ha provocat una ovació del públic.

L'apunt més reivindicatiu ha arribat amb 'Catalunya 1714. Rapsòdia catalana amb motiu del Tricentenari', de Salvador Brotons, que també ha generat forts aplaudiments per part dels espectadors. Es tracta d'un tema que es va estrenar fa uns dies a Cervera i que ara ha arribat a Sant Cugat amb l'objectiu de commemorar l'efemèride. En declaracions a Cugat.cat, el director de l'OSSC, Josep Ferré, ha explicat que es tracta d'una peça molt actual a causa del context polític d'avui dia.

Josep Ferré

És una obra gran, important. Hi ha la història del país i recull la situació actual, amb els clams d'independència o consulta.


El concert, que també ha comptat amb Geert Krosenbrink com a concertino, ha aplegat prop de 500 persones al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.