El Teatre-Auditori acull l'estrena absoluta de 'Rambla Llibertat'


  • Comparteix:

Una representació anterior de la Cantània / Foto: Auditori.cat

Una representació anterior de la Cantània / Foto: Auditori.cat

Sant Cugat serà l'escenari de l'estrena absoluta de 'Rambla Llibertat', la cantata que enguany L'Auditori de Barcelona ha encarregat a Albert Carbonell, que en signa la partitura, i a March Rossich, que n'ha escrit el text. 'Rambla Llibertat' és l'obra que celebrarà el 25è aniversari de la Cantània.

La Cantània és una activitat que es duu a terme a diverses poblacions d'arreu de Catalunya. L'objectiu és que els nens i nenes de quart a sisè de primària de les escoles del país treballin una cantata per representar-la, en diverses sessions, per als seus familiars, amics i persones properes, principalment.

La Cantània és una activitat amb diferents fases d'actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l'alumnat inscrit. Durant tot el curs escolar, es treballa tant des de l'organització com des de l'escola. La finalitat és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l'acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

En el conjunt de les diverses sessions de la Cantània que es duran a terme al Teatre-Auditori, hi participaran un total de 1.745 alumnes de 4t a 6è de primària provinents de set municipis del Vallès Occidental i de 36 escoles. A Sant Cugat, es faran cinc concerts entre aquest dimarts i dimecres.

'Rambla Llibertat' compta amb la direcció musical de Josep Prats, Elisenda Carrasco i Oriol Castanyer. La direcció escènica és d'Ignasi Tomàs.

Ressenya de 'Rambla Llibertat'

Rambla Llibertat és un barri on l'alegria es respira arreu i la concòrdia es viu de manera genuïna. Aquest cas tan especial desperta l'interès d'Estela, una atrafegada periodista de la televisió, sempre a la recerca de notícies insòlites, i ara disposada a descobrir quin secret hi ha al darrera d’un fet tan inusual. Gómez, el seu nou càmera, li farà obrir els ulls i, passejant pels carrers del barri, l'ajudarà a entendre que una comunitat lliure i feliç és la suma i convivència de totes les llibertats individuals i que el que fa la Rambla tan especial és que els seus veïns gaudeixen de la pròpia llibertat sense oblidar mai el respecte als altres.

Aquest sentiment de llibertat amara tota la música de la cantata. Això s'ha traduït en la partitura en una barreja de gèneres eminentment urbans (rap, beatbox, blues, dixieland o reggae) amb músiques del món (el dabke àrab, els ritmes africans i la samba brasilera).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.