El Casal Popular la Guitza prepara les I Jornades culturals dedicades als Països Catalans


  • Comparteix:

Les jornades s'emmarquen dins els actes del primer aniversari del casal, però tindran continuïtat

Les jornades s'emmarquen dins els actes del primer aniversari del casal, però tindran continuïtat

Sota el títol 'Donem la paraula als Països Catalans', el Casal Popular la Guitza ha organitzat per al mes d'abril unes jornades culturals dedicades als Països Catalans. Un concert de Lluís Llach i Feliu Ventura, o homenatges a Maria Mercè Marçal i a Ovidi Montllor són algunes de les propostes d'aquesta iniciativa, que se celebrarà dins el marc del primer aniversari d'aquesta entitat.

Coincidint amb primer aniversari del casal, la Guitza està programant una sèrie d'actes destinats a obrir-se i donar-se a conèixer fora de la nostra ciutat.

Amb aquesta mateixa voluntat, el col·lectiu ha programat les I Jornades 'Donem la paraula als Països Catalans', que se celebraran entre els dia 16 i 24 d'abril. Es tracta d'una iniciativa cultural però amb un fort contingut nacionalista, tal i com explica un dels membres de l'entitat, Quim Pla.

Quim Pla

Són actes culturals però tots amb un marcat compormís social amb el que són els Països Catalans.


En aquest sentit, la programació d'aquestes jornades començarà amb un plat fort com és un concert de Lluís Llach i del jove cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, i continuarà amb actes com un recital de contes satírics, monòlegs teatrals o un passi de vídeos de temàtica social.

Un altre dels actes destacats serà un homenatge a Ovidi Montllor, a càrrec de les escriptores Isabel-Clara Simó i Núria Cadenas. Des de la Guitza, Guim Pros afirma que cal recuperar la figura de Montllor, injustament oblidada.

Guim Pros

Ovidi Montllor és una persona volgudament oblidada arreu dels Països Catalans pel que va representar, i creiem que va sent hora de recuperar una figura com la seva.


Tots aquests actes, a excepció del concert de Lluís Llach, seran totalment gratuït i oberts a tota la població de Sant Cugat i de l'entorn, en una clara aposta de la Guitza per donar-se a conèixer i promoure també la cultura dels Països Catalans.

Pel que fa al concert de Llach, el preu serà d'entre 14 i 16 euros, i les entrades es podran adquirir a partir del proper dia 22 a diferents punts de la nostra ciutat com el propi Casal Popular la Guitza, l'Ateneu Santcugatenc o Ràdio Sant Cugat, així com en diversos establiments de Sabadell, Terrassa, Rubí, Ripollet, Barcelona i Mataró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.