Un grafiti decora la Torre de l'aigua per reivindicar el valor d'aquest element


  • Comparteix:

Ramisa ha mostrat als representants de l'Ajuntament i Sorea el seu mural

Ramisa ha mostrat als representants de l'Ajuntament i Sorea el seu mural

La Torre de l'aigua de Valldoreix llueix des d'aquest dissabte un mural d'art urbà que reivindica la importància de l'aigua per a la vida. Aquest grafiti, que busca dignificar l'espai que fins ara estava degradat per altres pintades, és obra de l'artista santcugatenc Guillem Ramisa de Soto. La iniciativa s'emmarca al projecte '1, 2, 3, Grafff' que promociona l'art mural a la ciutat com a eina per recuperar espais.

El mural, que envolta tot l'edifici, representa el cercle de l'aigua, necessari per a la vida, segons el seu autor. L'obra situa l'element al voltant d'unes roques imaginàries que simbolitzen la terra i la civilització, i es nodreixen de la vida que l'aigua aporta, com ha explicat Guillem Ramisa.

Guillem Ramisa

Ja que és un edifici de quatre costats he buscat aquest cercle que dóna la volta i al voltant de l'aigua he col·locat diferents roques que simbolitzen la vida i s'alimenten d'aquest líquid.


L'edifici és propietat de l'Ajuntament i l'empresa Sorea. L'alcaldessa, Mercè Conesa, i el gerent de la concessió del servei d'aigua a Sorea, Sergi Pla, han afirmat que la seva intenció és combatre els grafits il·legals donant la possibilitat i els espais perquè els joves puguin pintar obres que tinguin un missatge artístic.

Conesa i Pla

Hem volgut no evitar els grafits sinó dialogar amb ells i que ens donin un missatge. / Per nosaltres és un orgull tenir el mur de Torreblanca i aquest i seguirem treballant per pintar més instal·lacions.


La decoració de la Torre de l'aigua de Valldoreix, que arriba després del mural de les escales de davant les oficines de Sorea, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la empresa i l'Ajuntament, que no descarten repetir la iniciativa en més instal·lacions de l'empresa.

L'obra s'emmarca en el projecte '1, 2, 3, Grafff', que fins ara ha decorat amb grafits altres espais de la ciutat com la rambla de Can Mora, la pista poliesportiva de les Planes i a l'Hotel STCugat, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.