'Autoretrato de un joven capitalista español' commou al públic de Mira-sol


  • Comparteix:

Alberto San Juan al Casal de Cultura de Mira-sol

Alberto San Juan al Casal de Cultura de Mira-sol

L'actor Alberto San Juan ha presentat aquest divendres la seva darrera obra 'Autoretrato de un joven capitalista español' al Casal de Cultura de Mira-sol. Es tracta d'un monòleg escrit per ell que revisa la història per parlar de l'actualitat de l'Estat espanyol.



El multidisciplinari Alberto San Juan, Premi Goya al millor actor el 2007 per 'Bajo las estrellas', ha pujat a l'escenari de Mira-sol i ha parlat de la seva vida per explicar la història del seu país. Una hora i mitja de monòleg on ha retratat la realitat política de l'Estat espanyol des que va néixer, el 1968 fins avui. Ha parlat de l'aliança de poders de totes les ideologies per apropiar-se dels recursos i de la creació d'una massa acrítica, poruga i ignorant. Ha esmolat la llengua i ha dedicat uns minuts a parlar de la banca. Una crítica solemne feta amb elegància i repunts còmics. San Juan ha reflexionat i interpretat sol, en un escenari gairebé buit, amb un casset, un llum i una taula amb quatre llibres. Un procés de cavil·lació que ha amanit amb la imitació caricaturesca dels personatges que han anat apareixent en el seu relat.

El públic ha rebut amb gran entusiasme aquesta proposta que ha fet palesa la capacitat de convocatòria de la programació cultural alternativa de Sant Cugat.

Alberto San Juan és un dels membres fundadors de la companyia de teatre Animalari, guardonada amb el Premi Nacional de Teatre el 2005. Fill del dibuixant d''El País' Máximo San Juan, ha escrit diverses obres i actuat en series de televisió, cinema i teatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.