Maria Trobat, Víctor Pérez i Maria Carboni guanyen el Premi Pere Ferrer


  • Comparteix:

Foto de tots els guardonats amb els membres del jurat al claustre

Foto de tots els guardonats amb els membres del jurat al claustre

Maria Trobat, Víctor Pérez i Maria Carboni són els guanyadors del 6è Premi Pere Ferrer de Narrativa Històrica Breu. Els textos guardonats retraten la vida de personatges durant la Guerra Civil. El certamen, organitzat per Òmnium Cultural i l'Ajuntament, també ha entregat dos accèssits en les categories de primer i segon cicle de secundària i tres accèssits a batxillerat. Enguany s'han presentat una setantena d'obres.

L'exili i els enfrontaments durant la Guerra Civil són els temes tractats pels guanyadors del 6è Premi Pere Ferrer de Narrativa Històrica Breu. El jurat dels premis han guardonat Maria Trobat en la categoria de Primer Cicle de Secundària i Victor Pérez, de Segon Cicle, tots dos de l'escola Àgora. Pel que fa a Batxillerat, el primer premi s'ha atorgat a Maria Carboni, de l'Institut Arnau Cadell.

Els guanyadors s'han mostrat molt contents de rebre el premi.

Guanyadors

Estic molt contenta. No ho sabia. / Ha estat una il·lusió i una sorpresa que m'ha agradat molt. / No m'ho esperava perquè ho vaig escriure en un dia.


Pel que fa als accèssits han estat reconegudes les obres d'Andreu Tarrés i Jael Violant a primer cicle de Secundària, i Ignacio Rigau i Sofia Rodríguez, de segon cicle. A la categoria de Batxillerat, els accèssits han recaigut en Albert Villabona, Jordi Laplaza i Alba Lafrga.

Òmnium Cultural, amb col·laboració de l'Ajuntament ha organitzat un any més els premis en què s'han presentat 71 obres. La presidenta de l'entitat a la ciutat, Maria Rosa Caballé, ha lamentat l'absència d'algunes escoles.

Maria Rosa Caballé

Els premis estan consolidats, tot i que lamentem l'absència d'algunes escoles. És una il·lusió perquè els guanyadors veuen el llibre publicat.


El Premi Pere Ferrer de Narrativa Històrica Breu pretenen fomentar entre els més joves la lectura i la creació literària en català sobre fets històrics de Catalunya.

Els premis s'han entregat aquest dimarts al vespre al claustre del Monestir i hi han assistit una vuitantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.