La Unipau posa en marxa una nova edició del curs d'estiu carregada de novetats

L'edició d'enguany se celebrarà a La Unió i amb un programa "més lleuger" i que inclou activitats complementàries per parlar de l'emergència climàtica


  • Comparteix:

El seminari tindrà lloc a la sala Clavé de La Unió / Foto: Cugat Mèdia

El seminari tindrà lloc a la sala Clavé de La Unió / Foto: Cugat Mèdia

El seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) arrenca aquest dijous i s'allargarà fins al 14 de juliol, dimecres vinent. La 36a edició de la cita arriba carregada de canvis i novetats, una de les quals és la ubicació, i és que, a diferència dels últims 35 anys, enguany el seminari es trasllada a La Unió. Sota el lema 'El canvi necessari. Una mirada ecologista, feminista i antiracista', el curs comptarà amb ponències i activitats complementàries que l'organització ha incorporat enguany com a novetat, com el visionament d'un documental o una excursió a Collserola. En aquesta nova edició, la Unipau ha establert un preu únic per a tot el curs de 35 euros. Demanen, però, que en el moment de la inscripció, els interessats indiquin els dies i els torns en què assistiran per tal de poder controlar l'aforament en cada acte. Les conferències seran presencials i s'emetran per 'streaming' al canal de Youtube de la Unipau.

Aquest dijous, a partir de les 19 h, es donarà el tret de sortida al seminari amb la conferència inaugural de la doctora en Relacions Internacionals Itziar Ruiz-Giménez, que presentarà 'Teixint xarxes de resistències enfront de la globalització neoliberal en temps de pandèmia'. En la xerrada, Ruiz-Giménez parlarà sobre els impactes que la Covid-19 pot estar produint en els engranatges de la globalització neoliberal. El punt final del curs d'estiu, el 14 de juliol, anirà a càrrec del Doctor en Història Contemporània Enric Tello, amb la conferència 'Fer les paus amb la natura: cal una transició social més enllà del capitalisme verd', en què parlarà sobre la crisi ecològica i social global que està per arribar i els reptes per superar-la.

Consulta aquí la programació



El programa es divideix en dos blocs. El primer anirà del 8 a l'11 de juliol i se centrarà en parlar sobre l'explotació capitalista, el capitalisme verd, l'ecofeixisme o la turistificació global. Aquest bloc comptarà amb ponents com Gemma Barricarte, d'Ecologistes en Acció; l'escriptor i professor Carlos Taibo, el físic i divulgador científic Antonio Turiel i la Doctora en Drets Humans Rocío Medina. Del 12 al 14 de juliol s'obrirà el segon bloc que, sota el títol 'Resistències', tractarà temàtiques com les resistències col·lectives contra l'explotació, la impunitat del poder corporatiu i l'antiracisme polític. En aquest bloc hi haurà ponències de la Doctora en estudis migratoris Salma Amazian, el Doctor en Dret Marco Aparicio i l'advocada Sofia Duyos, entre altres.

Activitats complementàries

Enguany, el seminari d'estiu també ofereix activitats més enllà de les ponències per oferir un programa més pràctic. Entre aquestes propostes addicionals, els interessats poden participar en una excursió pel Parc de Collserola per descobrir com ha evolucionat la petjada humana des del Neolític, taules rodones, tallers i el visionament del documental 'Berracas'.

Inscripcions

Per aquesta 36a edició del curs d'estiu, la Unipau ha establert un preu únic de 35 euros per a tothom. Així i tot, per tal de poder controlar l'aforament en cada acte i complir les mesures anti-Covid, en el moment de la inscripció, demanen que s'indiqui els dies que hi assistiran i en quin torn. Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.