Set productors de Collserola s’han unit amb l’objectiu de la comercialització conjunta en restaurants i botigues ecològiques, per a potenciar el producte local i de temporada que no es troba habitualment en el mercat. El projecte, anomenat ‘DeCollserola’, està impulsat per membres de l’Ortiga, La Rural i Rabassaires, als quals s’hi han afegit quatre productors més. Un altre repte és el d’ampliar la distribució dels productes a escoles.
El productor de l’Ortiga, Sergi Turch, explica la voluntat d’endinsar-se en establiments “que vulguin mostrar als clients un producte molt específic i de la terra”. El “producte estrella”, segons Turch, és el tomàquet mandó, però també amplien l’oferta a altres verdures i hortalisses. D’aquestes, en detalla l’albergínia blanca o les bledes de colors. Un altre objectiu és el d’expandir el seu producte a les escoles, encara que alguns productors ja els estan distribuint de manera independent a nou centres de Sant Cugat. “El que volem fer és acabar-ho de professionalitzar i poder entrar a altres escoles”, afirma. Per altra banda, Turch manifesta que en els darrers anys s’ha notat un lleuger increment de la superfície agrícola a Collserola, però apunta que l’espai és petit i no pot haver-hi un gran creixement.

