CiU es compromet a fomentar una economia baixa en emissions contaminants


  • Comparteix:

Joan Puigdomènech i Jordi Puigneró durant la roda de premsa

Joan Puigdomènech i Jordi Puigneró durant la roda de premsa

La gestió des de Catalunya de totes les qüestions relatives al medi ambient i la promoció d'una economia baixa en emissions contaminants són les prioritats de CiU en l'àmbit mediambiental. Pel que fa a la promoció econòmica, la federació pretén incentivar l'arquitectura bioclimàtica i prioritzar el transport ferroviari i marítim en el trasllat de mercaderies.

CiU aposta perquè la Generalitat assumeixi totes les competències en l'àmbit mediambiental i evitar la duplicitat d'organismes i administracions d'aquesta àrea. En paral·lel, la federació vol aprofundir en l'economia sostenible i per això vol crear les condicions per afavorir l'arquitectura sostenible en l'àmbit de la construcció i la rehabilitació d'edificis.

En relació als transports i la mobilitat, el programa nacionalista inclou mesures fiscals per incentivar el transport de mercaderies via ferrocarril i via marítima. En aquest àmbit, el coordinador de les qüestions mediambientals de la campanya de CiU a la ciutat, Joan Puigdomènech, ha explicat que mesures que ja es desenvolupen a Sant Cugat es volen traslladar a les Corts.

Joan Puigdomènech

Fomentem la mobilitat amb vehicles de baixes emissions de la mateixa manera que ho fem a Sant Cugat.




CiU aposta també per incentius fiscals perquè les empreses tinguin en compte la seva responsabilitat mediambientals i per fomentar la inclusió de l'etiquetatge de la petjada ecològica a les mercaderies. A més, la federació vol fomentar també els criteris de sostenibilitat i baixes emissions dins la formació dels professionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.