Calderon (ICV-EUiA): 'Apostem per un nou model econòmic per sortir de la crisi en lloc de velles fórmules'


  • Comparteix:

El dirigent ecosocialista instants abans de l'entrevista

El dirigent ecosocialista instants abans de l'entrevista

ICV-EUiA defensa la introducció d'un nou model econòmic per sortir de la crisi i allunyar-se de velles fórmules. En una entrevista electoral a Cugat.cat, el president ecosocialista local, Joan Calderon, assegura que cal aconseguir més ingressos amb impostos per als rics i redistribuir-los entre les capes més necessitades. Calderon adverteix que no es pot sortir de la crisi només amb retallades. Mira l'entrevista a Cugat tv

En la línia econòmica, els ecosocialistes defensen un nou pacte fiscal en la línia del concert econòmic i amb una quota solidària amb la resta de territoris de l'Estat espanyol. En paral·lel, Calderon ha refermat el compromís de la seva formació perquè els ajuts no siguin universals i respectin criteris de renda.

En relació amb la reducció de despeses de l'administració, el responsable de la formació a la ciutat defensa retallades en altres àmbits.

Joan Calderon

Cal retallar la despesa militar, si som un estat laic potser l'església no hauria de rebre tantes subvencions. Hi ha ministeris que no tenen sentit.


També dins l'apartat econòmic, Calderon ha criticat les recents intervencions bancàries i ha destacat que no s'han negociat contraprestacions a canvi. L'ecosocialista considera que hauria d'haver estat prioritari facilitar crèdit per a petites i mitjanes empreses.

A més, Calderon ha defensat una reforma del Senat per fer-lo un organisme 'útil'. També ha apostat per la supressió de les diputacions i mancomunar serveis entre municipis.

El representant d'ICV-EUiA també s'ha mostrat partidari del dret a l'autodeterminació per decidir el futur de Catalunya i ha subratllat l'aposta federal de la seva formació. Calderon ha carregat contra el PP i C's per crear polèmica sobre la llengua i ha lamentat que el PSC es doblegui als interessos del PSOE quan arriba al Congrés.

El president ecosocialista ha explicat que el dret a l'autodeterminació s'ha d'aplicar en clau nacional, però també econòmica.

Joan Calderon

El dret a decidir també ha de donar lloc a un gran pacte entre classes socials. Qui té més ha d'aportar més.




En la línia d'una economia verda i tecnològica, Calderon ha fet una crida a tancar les centrals nuclears i a posar fi al cànon digital.

El cicle d'entrevistes continua aquest dimarts amb la candidata al Senat i presidenta d'ERC, Mireia Ingla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.