El PSC proposa un Senat amb més competència en les qüestions autonòmiques


  • Comparteix:

El PSC aposta per una renovació del Senat

El PSC aposta per una renovació del Senat

El PSC aposta per un Senat amb més poder de decisió sobre els temes de competència autonòmica i municipal. El candidat socialista per Barcelona a la cambra alta Carles Martí ha manifestat que el PSC vol una renovació del Senat amb la qual s'aconseguiria un paper més important d'aquest, cosa que permetria arribar a l'estat federal demandat per la formació.

Martí ha explicat que els socialistes veurien amb bons ulls que les dues cambres espanyoles es repartissin el poder legislatiu. D'aquesta manera, el Senat podria arribar a decisions que afectessin les autonomies i els municipis. El candidat al Senat ha dit que, en cas de no obtenir la majoria en aquestes eleccions, els socialistes presentaran una proposta de renovació de la cambra alta.

En paral·lel, ha afegit que el PSOE també apostaria per l'estat federal, tot i fer servir altres nomenclatures per referir-s'hi.

Carles Martí

Hi ha diferents qüestions que farien d'Espanya un estat federal i una d'elles seria la reforma del Senat.



De la seva banda, el primer secretari del PSC a la ciutat, Ferran Villaseñor, ha criticat les paraules del president del PP a Sant Cugat, Jordi Carreras, que ha demanat el vot a aquells que vulguin defensar els interessos de Catalunya. Segons Villaseñor, els populars haurien de demanar disculpes a Catalunya per haver fomentat la retallada de l'Estatut, el boicot dels productes catalans i l'atac al país per obtenir vots en altres parts de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.