Brugarolas (CiU): 'Necessitem el pacte fiscal per sortir de la crisi'


  • Comparteix:

Carles Brugarolas durant l'entrevista

Carles Brugarolas durant l'entrevista

El membre de CiU Carles Brugarolas aposta per lluitar contra l'atur amb suport a autònoms i pimes per generar ocupació. A l'entrevista electoral de Cugat.cat, Brugarolas ha explicat que s'ha d'adequar el marc normatiu i impositiu de cara a millorar la situació d'aquests col·lectius econòmics i fa defensa d'un nou pacte fiscal per a Catalunya. Mira l'entrevista a Cugat tv

Brugarolas també aposta perquè l'ICO assumeixi un rol més fort i faciliti el crèdit a empreses, particulars i famílies, perquè sigui un primer pas contra la crisi. En aquest sentit, ha afegit que són partidaris d'un impost per a les grans fortunes i de lluitar contra l'economia submergida i perseguir-la a tot l'Estat per igual i no només a Catalunya.

Segons Brugarolas, també cal posar el sector públic en solfa i caldrà fer sacrificis per totes les bandes. El membre de CiU ha acusat el PSOE de ser responsable d'aquesta situació per una mala gestió. Ara, diu Brugarolas, el proper govern li pertocarà posar al dia el sector públic i sanejar-ne les finances. Això sí, ha remarcat que no hauria d'afectar les capes més necessitades.

Brugarolas ha fet bandera de la necessitat d'un nou pacte fiscal que permeti, almenys, la reducció del dèficit fiscal de Catalunya a menys de la meitat. Així, diu Brugarolas, es podria evitar part de l'impacte de la crisi a Catalunya. Brugarolas ha recordat que un de cada tres euros que marxen de Catalunya no tornen.

Carles Brugarolas

Perquè tothom ho entengui, un de cada tres euros marxen de Catalunya i no tornen.


El també tinent d'alcalde d'Economia aposta per estudiar la viabilitat d'algunes administracions. Per exemple, Brugarolas no veu sentit a un consell comarcal del Barcelonès amb un nou govern metropolità, però sí que hi veu sentit en certes àrees de Catalunya on mancomuna serveis. Brugarolas també es pregunta quin sentit té un ministeri de Cultura.

En clau local el convergent creu que els ajuntaments són els organismes més ofegats i ha criticat que ara s'hagin de retornar uns diners a l'Estat per haver fet una mala previsió des del govern espanyol.

Brugarolas ha sortit en defensa d'un concepte ampli de família. El membre de CiU també ha remarcat que cal una educació que pensi en tothom però que sigui exigent i que no iguali la qualitat per la franja baixa. El nacionalista ha refermat el compromís de defensa de la immersió lingüística al sistema educatiu català.

Carles Brugarolas

Per CiU és impensable separar els estudiants per llengua. Fer això seria un desastre i de cap de les maneres s'hauria de produir.







El cicle d'entrevistes posa punt final aquest divendres amb Evar Bermúdez, del PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.