(14:19h) Cau considerablement la participació fins a les dues i se situa al 37%


  • Comparteix:

Els col·legis electorals estan oberts fins a les vuit del vespre

Els col·legis electorals estan oberts fins a les vuit del vespre

La participació registrada al municipi fins a les dues de la tarda és del 37%, quatre punts percentuals menys que als anteriors comicis espanyols. Les votacions a la ciutat han caigut de la mateixa manera que ho ha fet la mitjana catalana (35,55%), que ha perdut quatre punts menys que el 2008 i la mitjana de l'Estat (37,87%), tres punts per sota que fa quatre anys.

El 37% dels santcugatencs amb dret a vot han participat a les eleccions espanyoles fins a les dues de la tarda, segons dades del ministeri d'Interior. La participació al municipi ha caigut com en el conjunt de Catalunya i de l'Estat espanyol. Tot i així, Sant Cugat acumula una pèrdua de participació des del 2004, quan el 48,18% dels santcugatencs ja havien votat a aquesta hora. En el cas dels anteriors comicis, la participació va assolir el 44,13%.

Això significa que la participació al municipi ha caigut quatre punts percentuals. Sant Cugat, però, supera la mitjana catalana i manté aquesta tendència també registrada en altres comicis. Respecte els municipis de l'entorn com Rubí i Cerdanyola, la nostra ciutat també els supera en participació, però amb poca diferència. Les ciutats veïnes també han registrat una minva de la participació, tot i que per sota de la caiguda de Sant Cugat.

La jornada electoral s'està desenvolupant sense incidents i els 26 col·legis electorals funcionen amb normalitat. Els santcugatencs poden votar fins a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.