El SOM ofereix un nou servei d'acompanyament per a la recerca de feina

Usuaris del SOM en un dels tallers del servei d'acompanyament a la recerca de feina

Economia

Publicat el 12/jun/14 per Mar Castro

El Servei d'Ocupació Municipal (SOM) ofereix fins el febrer de l'any vinent un servei d'acompanyament per a la recerca de feina. La iniciativa, que està en marxa des del febrer, està formada per tallers monogràfics sobre ocupació, 'coaching' emocional i espais actius i individualitzats. L'Ajuntament vol obrir el SOM al màxim d'aturats possible perquè les ofertes de feina d'empreses ubicades a Sant Cugat es puguin cobrir amb santcugatencs.

Actualment hi ha 3.800 persones apuntades a l'atur a Sant Cugat, segons dades de l'Ajuntament, i només 1.300 són usuàries del SOM. Per a l'equip de govern és bàsic que tots els aturats de la ciutat coneguin el servei i els resulti prou atractiu per inscriure's. L'objectiu, segons el tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, és que els santcugatencs en situació d'atur es formin a la ciutat per millorar les seves capacitats i acabar trobant una feina en alguna empresa del municipi.

Carles Brugarolas

No tinc cap dubte que per a una persona aturada de Sant Cugat li és d'interès estar inscrita al SOM. Hem de ser capaços entre tots que els llocs de treball que es creen a Sant Cugat siguin ocupats per santcugatencs per una qüestió d'eficiència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



És per això que es fa un pas més i es crea el projecte d'acompanyament per a la recerca de feina que inclou tres itineraris diferents.

Itineraris per a la recerca de feina
L'objectiu és formar i assessorar les persones que cerquen feina en aspectes que tenen una relació més directa amb l'accés i superació dels processos de selecció com les estratègies de recerca de feina, l'adaptació de les eines, el màrqueting personal i les entrevistes, entre d'altres.

Als tallers es treballa la definició de cada projecte professional, es crea el currículum i es donen aspectes clau en els processos de selecció. Les persones disposen, a més, d'un espai d'accés lliure amb recursos informàtics i assessorament tècnic per fer la recerca més activa i eficaç.

Tallers monogràfics per a l'ocupació
L'objectiu és que les persones que cerquen feina puguin aprofundir en temes, eines i informacions concretes, que poden ser d'utilitat, tant per facilitar el procés de recerca, com per afrontar alguns dels reptes que suposa el fet d'estar a l'atur.

Consisteix en píndoles informatives d'una durada de dues hores i mitja en les què, a més de la transmissió de coneixements, es treballa de forma aplicada i pràctica molts dels continguts.

Aquests tallers, que estaran oberts a tothom, estiguin a l'atur o no, s'allargaran, de moment, fins el juliol, tot i que no es descarta donar-li continuïtat a partir de setembre.

'Coaching' per a l'ocupació
L'objectiu és assolir mecanismes i estratègies que permetin viure en positiu els canvis i, fins i tot, provocar-les per assolir objectius laborals i vitals. A més, es donen eines per gestionar l'estrès i els conflictes emocionals relacionats amb la situació d'atur i es treballa els aspectes personals que facilitin actuar proactivament per canviar la situació laboral. En aquest taller es combinen sessions individuals i grupals.

Totes les accions es desenvolupen a l'oficina del SOM, ubicada al carrer Vallès, 18.

Fins al moment 89 persones ja han participat en els tallers itineraris, 76 ho han fet en alguns dels monogràfics, 11 han sol·licitat l'ajuda d'un coahing i 612 s'han sumat a l'espai de recerca de feina. La majoria dels interessats en aquests nous serveis són dones majors de 35 anys.