El ple frena la proposta del PP de suprimir en alguns casos la plusvàlua


Temes relacionats

El PP vol suprimir la plusvàlua municipal en els casos de pèrdua de patrimoni (10/jun/14)


  • Comparteix:

El PP ja va presentar una proposta similar el 2012

El PP ja va presentar una proposta similar el 2012

El ple municipal ha rebutjat aquest dilluns la proposta del PP per suprimir l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, conegut com a plusvàlua, en aquells casos que el preu de venda sigui inferior al valor d'adquisició. Segons l'equip de govern, aquesta mesura suposaria un gran impacte per a les finances municipals, a més de no ser competència municipal. La CUP també hi ha votat en contra, mentre que ICV-EUiA s'ha abstingut i el PSC hi ha donat suport.

La moció reclamava suprimir l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana per a aquelles persones que en la transmissió dels seus immobles hagin obtingut una quantitat inferior al valor d'adquisició de la propietat. De fet, proposava una revisió de totes les transmissions d'immobles del municipi entre el 2008 i el 2014, amb l'objectiu d'identificar aquelles que han comportat pèrdues econòmiques, així com detallar els imports pagats en concepte de plusvàlua.

El PP ja va presentar el 2012 una moció similar, però ara existeixen diverses sentències que exclouen del pagament d'aquest impost en casos de minusvàlua en el preu de venda. Amb el suport d'aquestes resolucions, el regidor del PP Álvaro Benejam ha reclamat el seu compliment i ha recordat que es tracta d'un impost injust.

Álvaro Benejam

La llei diu que ha de gravar l'increment de valor i com no n'hi ha és injust.


Tot i que la majoria de grups s'han mostrat d'acord amb el fons de la moció del PP, l'equip de govern ha valorat la impossibilitat d'aplicar aquesta mesura. El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha recordat que es tracta d'una competència estatal reformar les febleses d'aquesta llei i, a més, suposaria un greu impacte per a les finances locals.

Carles Brugarolas

És una inestabilització de les finances locals. En el cas de Sant Cugat suposa un 15% dels ingressos corrents.


En el mateix sentit, la CUP hi ha votat en contra en considerar que ha de ser el Congrés espanyol el que canviï la llei, mentre que ICV-EUiA ha reclamat una reforma del finançament local. De la seva banda, el PSC ha votat a favor ja que, tot i veure la necessitat de portar-la al Congrés, ha defensat de posar la qüestió 'sobre la taula'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.