Hemav celebra el nou marc regulatori temporal que permet l'ús de 'drones'


Temes relacionats

Hemav avisa que la futura regulació de 'drones' civils deixa aspectes pendents (11/mai/14)

L'empresa Hemav sobrevola la 'Ciutat d'emprenedors' de Cugat tv ( 2/oct/13)

L'empresa santcugatenca Hemav gravarà imatges de la Via Catalana des de l'aire (10/set/13)


  • Comparteix:

La nova regulació estipula que aquests aparells no podran sobrevolar nuclis urbans / Foto: Hemav

La nova regulació estipula que aquests aparells no podran sobrevolar nuclis urbans / Foto: Hemav

L'empresa d'avions no tripulats Hemav, cofundada pel santcugatenc Àlex Gomar, veu amb bons ulls el nou marc regulatori temporal que ha aprovat aquest divendres el govern espanyol sobre l'ús dels 'drones'. Aquesta nova normativa permet l'ús d'aquests avions al territori, excepte en zones urbanes, i serà vigent fins que es creï una legislació definitiva en aquesta matèria.

Aquesta normativa temporal estipula la prohibició dels avions no tripulats en zones urbanes i permet el seu ús en operacions d'investigació, control d'incendis, filmacions, vigilància i operacions d'emergència i salvament forestals entre d'altres. La regulació també estipula que tots els aparells hauran de portar una placa d'identificació i només podran ser utilitzats per professionals que tinguin una llicència de pilot. Gomar ha apuntat que aquest nou marc regulatori permet que el sector es pugui dinamitzar i que les inversions arribin tant a Catalunya com a l'Estat espanyol.

Àlex Gomar

El sector necessitava un marc estable. Aquesta llei permet que les empreses puguin apostar en aquest sector, que serà un dels més potents de la pròxima dècada.


Gomar ha precisat que els plans de futur de la companyia no es veuran afectats pel canvi de regulació. El cofundador d'Hemav també ha explicat que l'empresa ha participat en la redacció d'aquest pla, juntament amb el Ministeri de Foment i altres companyies del sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.