El nombre d'empreses creix gairebé un 4% durant els primers sis mesos de l'any


  • Comparteix:

Sant Cugat registra bones dades en nombre d'empreses aquest any

Sant Cugat registra bones dades en nombre d'empreses aquest any

El nombre d'empreses creix prop d'un 4% durant el primer semestre i marca un rècord històric a la ciutat, segons els indicadors d'activitat econòmica de la Diputació de Barcelona. La ciutat ha acollit 112 noves empreses, sumant un total de 2.836 al conjunt de la localitat.

El nombre d'empreses al municipi ha crescut un 3'95% durant els primers sis mesos de l'any, segons la Diputació. Un rècord històric per a Sant Cugat que el tinent d'alcalde d'Economia i Empresa, Carles Brugarolas, és fruit de la tasca conjunta d'administració i agents econòmics la bona salut del teixit empresarial local.

Carles Brugarolas

Estem sent capaços de fer un ecosistema que afavoreix la creació d'empreses. Tenim unes característiques que fan possible l'efecte crida.


Brugarolas ha apuntat que la tendència alcista del creixement empresarial és una tònica habitual del municipi. Seguint els informes de la Diputació des de 2003, els únics anys en què no hi hagut augment del nombre d'empreses ha estat el 2008, 2009 i 2012.

Per sector d'activitat, la majoria de les empreses (2.469) pertanyen al sector serveis; seguides de l'àmbit de la construcció (210), la indústria (152) i l'agricultura (5).

Els indicadors d'activitat econòmica de la Diputació també divideixen la població aturada local per sectors d'activitat. Les dades apunten que 3.015 persones sense feina procedeixen del sector serveis. A continuació apareixen els aturats de l'àmbit industrial (482), de la construcció (316), un total de 124 persones sense ocupació anterior i 15 més que venien del sector de l'agricultura.

Si parlem d'aturats per nivell formatiu, el 52'3% tenen educació general; el 19'3% són universitaris de segon i tercer cicle; i el 8'9% són tècnics-professionals superiors. La resta d'aturats, per aquest ordre, són universitaris de primer cicle, estudiants de FP, persones amb estudis primaris -alguns inacabats-, altres estudis postsecundaris i ciutadans sense estudis, que representen el 0'1% de la població aturada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.