Més inversió i rebaixa de la pressió fiscal, eixos del pressupost de l'any vinent


  • Comparteix:

El pressupost de l'any vinent serà el darrer del mandat

El pressupost de l'any vinent serà el darrer del mandat

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, avança a Cugat.cat que el pressupost municipal de l'any vinent es basarà en l'increment de la inversió, una rebaixa modesta de la pressió fiscal i la congelació de la despesa ordinària. Brugarolas assegura que cal estudiar què fer amb l'Impost de Béns Immobles (IBI), el principal ingrés municipal, del qual no descarta una rebaixa de cara a l'any vinent.

Segons el tinent d'alcalde, la situació econòmica del consistori ha millorat des de l'inici del mandat. La reducció de l'endeutament i la millora de tresoreria en els darrers anys permetran elaborar uns comptes amb més inversió i rebaixa moderada de pressió fiscal.

Carles Brugarolas

Hem reduït l'endeutament, no fem dèficit i la tresoreria ha millorat. Això ens permet introduir millores per a la ciutadania.


Pel que fa a la rebaixa de la pressió fiscal, Brugarolas explica que cal analitzar quins impostos alleugerir, alguns dels quals estarien relacionats amb l'inici de nous negocis. Segons el responsable d'Economia, encara és aviat per dir que es rebaixarà l'IBI.

Carles Brugarolas

No descarto que l'IBI baixi. Es pot començar a canviar la tendència d'inici de mandat d'haver d'apujar els impostos perquè les finances municipals necessitaven benzina. Ara no cal.


L'apartat del pressupost ordinari es mantindrà estable, tot i que podria haver-hi redistribucions en les partides per reforçar les polítiques socials, entre elles la d'habitatge.

La Generalitat i el govern espanyol
Brugarolas ha afegit que els comptes municipals estan preparats en cas que les transferències econòmiques dels governs català i espanyol no arribessin a la ciutat. En aquest sentit, el tinent d'alcalde ha remarcat que Sant Cugat té un percentatge d'ingressos propis més elevat que la resta de municipis de l'entorn, que depenen més de les partides que arriben d'altres administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.