L'Ajuntament posa en marxa un pla d'ocupació per a aturats majors de 45 anys


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha engegat un pla transversal per a l'ocupació dels majors de 45 anys, el col·lectiu més castigat per l'atur a Sant Cugat des del 2013. És per això que el consistori ha anunciat aquest dimecres un seguit de mesures enfocades a millorar aquesta situació. Els majors de 45 anys gaudiran d'una discriminació positiva amb una sobreponderació en els programes de suport a la creació d'ocupació i amb incentius fiscals per a les empreses que contractin persones d'aquest col·lectiu. A més, s'oferirà suport especialitzat per a la recerca de feina, s'impulsarà el programa Reempresa i es promourà l'ús del Servei d'Ocupació Municipal (SOM).

El tinent d'alcalde d'Empresa, Economia i Ocupació, Carles Brugarolas, ha explicat que la naturalesa de l'atur ha canviat a la ciutat i que des del 2013 els nivells més alts de desocupació se centren en les persones majors de 45 anys. Tot i que Sant Cugat fa gairebé dos anys que experimenta una reducció continuada de l'atur, el nombre de persones majors de 45 anys sense feina no ha parat de créixer.

Carles Brugarolas

La incidència de l'atur s'està agreujant i cronificant en persones majors de 45 anys. Com més grans són les persones, més risc de cronificació hi ha.


Dels gairebé 4.000 santcugatencs registrats a l'atur al setembre, 1.990 són persones majors de 45 anys. Una xifra que supera els 1.781 aturats d'entre 25 i 44 anys, fins fa dos anys la franja més castigada per la desocupació. Aquest canvi de tendència ha portat l'Ajuntament a posar en marxa un pla transversal per a l'ocupació dels majors de 45 anys. Entre les mesures que s'aplicaran per ajudar aquesta franja d'aturats, hi destaquen:

- Discriminació positiva amb una sobreponderació en els programes de suport a la creació d'ocupació i amb incentius fiscals per a les empreses que contractin persones d'aquest col·lectiu.

- Suport especialitzat per a la recerca de feina, amb tallers de marca personal, introducció del programa 'Jobfriend' i reforç de les accions de recuperació emocional i gestió del canvi ('coaching').

- Impuls del concurs d'emprenedoria i economia social de l'Ajuntament, el programa Reempresa i la motivació i formació per a l'autoocupació i l'emprenedoria.

- Promoció de l'ús del SOM.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.