Sant Cugat vol ser la primera 'Social Smart City' del país


  • Comparteix:

Conesa ha intervingut amb una ponència al fòrum empresarial

Conesa ha intervingut amb una ponència al fòrum empresarial

Sant Cugat es vol convertir en la primera ciutat 'Social Smart City' de Catalunya amb la intenció de millorar les necessitats socials dels ciutadans. Ho ha anunciat l'alcaldessa, Mercè Conesa, aquest divendres al Santcugatribuna i davant 200 representants del món econòmic i empresarial de la ciutat i de la resta de la comarca.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha aprofitat el fòrum empresarial Santcugatribuna per buscar la complicitat dels empresaris per convertir-se en aliats de l'Ajuntament per tirar endavant el projecte de 'Social Smart City' a Sant Cugat. Conesa ha explicat que volen que el model de ciutat intel·ligent entri a les cases dels santcugatencs per millorar les condicions de vida de la gent. Una 'Social Smart City' és, segons Conesa, un municipi que utilitza les noves tecnologies per resoldre els reptes de la societat i aportar solucions directes a problemes socials.

Conesa ha explicat que després de la primera fase de la 'Smart City', Sant Cugat ha de traduir en polítiques per a la ciutadania tots els avantatges i la informació que n'ha extret.

Mercè Conesa

Si aquesta ciutat no sap aprofitar la informació que té ni pot escoltar els problemes dels ciutadans, no serà 'Social Smart City'


Conesa ha manifestat la voluntat de ser pionera en aquest àmbit, tot i que ha obert la porta a una col·laboració amb Barcelona, amb qui ja comparteix un llarg historial de col·laboracions.

Mercè Conesa

També ens agradaria ser la primera 'Social Smart City'. I ho podem fer amb Barcelona perquè junts podem resoldre els reptes que la societat ens planteja avui.


Conesa ha fet aquest anunci en el Dia Internacional de l'Eradicació de la Pobresa. L'alcaldessa ha participat al fòrum Santcugatribuna amb una intervenció que ha precedit la del ponent principal, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.