Crida de Trias als municipis metropolitans per liderar l'activitat econòmica

Economia

Publicat el 17/oct/14 per Mikel Vilalta

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aposta per enfortir els vincles entre els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entre ells Sant Cugat, perquè aquesta zona es converteixi en capdavantera en la recuperació econòmica i la promoció de les polítiques socials. Trias, que ha protagonitzat aquest divendres el fòrum empresarial Santcugatribuna, ha reiterat el seu suport a la Generalitat i el Parlament en el procés sobiranista i ha reclamat refer la unitat política.

'No hi ha progrés econòmic sense progrés social ni a la inversa'. Així ha començat l'alcalde barceloní la seva intervenció al Santcugatribuna, que s'ha celebrat a la masia de Can Magí amb 200 empresaris de la ciutat i de la comarca. Trias ha posat en valor la tasca econòmica i social que duen a terme els municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Trias ha augurat que en el futur les àrees metropolitanes dels diferents països augmentaran exponencialment la seva població, convertint-se en grans metròpolis, de manera que el 75% de la població mundial viurà en aquestes zones. En aquest context, ha explicat, és essencial que Barcelona i les ciutats de l'entorn estrenyin vincles per promoure l'estimulació econòmica, els serveis de qualitat i la cohesió social.

Xavier Trias

Quan parlo de Barcelona em refereixo a la gran metròpolis. Si som capaços d'anar als llocs junts, la gent ens admira.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sota un lideratge 'no usurpador' per part de Barcelona, l'alcalde s'ha mostrat convençut que l'AMB i els 36 municipis que la formen poden convertir-se en un referent mundial de la creació econòmica amb criteris socials. En aquest sentit, Trias també ha posat en valor la tasca que duu a terme Sant Cugat amb l'aposta 'Smart City' i la seva implicació en el Catalonia Innovation Triangle.

El també president de l'AMB ha lloat la implicació política que van demostrar els partits a l'hora d'impulsar aquest òrgan supramunicipal. Una unitat, ha dit, molt semblant a la que necessiten la Generalitat i el Parlament per tirar endavant el procés sobiranista. Una vegada més, Trias ha posat l'Ajuntament de Barcelona a disposició d'aquests òrgans.

Xavier Trias

Els partits, les institucions i la societat civil hem d'estat units per fer possible que el poble català pugui decidir sobre el seu futur polític.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde també s'ha referit a diversos reptes a curt termini que té Barcelona i el seu entorn. En concret, Trias s'ha marcat com a objectiu aconseguir un parc de lloguer social amb preus assequibles a Barcelona i extrapolar-lo a tota l'AMB. Finalment, ha parlat del Pla Director Urbanístic Metropolità, i la seva necessitat de convertir l'àrea metropolitana en un conjunt de 'ciutats de barris productius integrats en una AMB connectada al món'.