Telefónica tanca la central de coure per la substitució per fibra òptica


  • Comparteix:

La fibrà òptica té una important implantació / Foto: Premsa Sant Cugat

La fibrà òptica té una important implantació / Foto: Premsa Sant Cugat

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha acceptat el tancament de la central de la xarxa de coure de Telefònica de Sant Cugat. És la primera central que deixarà d'usar-se per la substitució per la xarxa de fibra òptica, ha informat la CNMC. L'antiga CMT va aprovar el 2009 que l'operadora podia tancar les centrals on més del 25% dels clients que cobreix es connectessin per mitjans alternatius al coure. Telefónica prestarà serveis d'accés majorista fins el maig.

El desplegament de xarxes de nova generació basades en accessos a fibra òptica fins al domicili està provocant un ús cada vegada inferior de les centrals de coure. Els requisits aprovats el 2009 garantien un equilibri entre la renovació tecnològica de la xarxa i la protecció de les inversions dels operadors realitzades sota un entorn regulat. És per això que només es poden anar tancant aquelles centrals on els usuaris que han optat per la fibra òptica i mitjans alternatius superi el 25% dels clients als quals dóna cobertura una determinada central.

L'antiga CMT va establir també que l'operadora de telefonia havia de continuar prestant serveis d'accés majorista al bucle a la central durant cinc anys si hi ha operadors coubicats. De no ser així, el període de garantia es redueix a un any. En el cas de Sant Cugat, no hi ha operadors coubicats per la qual cosa només hauran de continuar prestant aquests serveis de majorista fins al maig del 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.