800 signatures contra la reducció d'espai de les terrasses a la plaça d'Augusta


  • Comparteix:

Els bars de la plaça poden posar sis taules a la terrassa

Els bars de la plaça poden posar sis taules a la terrassa

Els bars de la plaça d'Augusta han recollit prop de 800 signatures en tres dies contra el decret de l'Ajuntament que limita a sis les taules que poden tenir a la terrassa aquests establiments. Els restauradors estan a l'espera d'una trobada la setmana vinent amb l'alcaldessa, Mercè Conesa, per intentar redreçar aquesta 'discriminació' respecte altres zones de la ciutat i contra una mesura 'unilateral' per part del consistori.

El propietari de Dehesa Santa Maria, Toni Soriano, ha destacat a Cugat.cat que estan recollint signatures per fer veure a l'Ajuntament el que consideren una mesura 'discriminatòria' i 'unilateral'. Una limitació, segons Soriano, feta en una plaça que no és conflictiva i que, recorda, no té cap sanció per incompliment d'horaris.

Soriano ha explicat que davant d'aquesta mesura els locals s'han hagut d'adaptar d'un dia per l'altre i que ja això ja ha comportat conseqüències econòmiques. De fet, el restaurant Tost ha acomiadat aquesta setmana dos treballadors i s'ha vist obligat a reduir a la meitat l'horari d'obertura perquè s'ha quedat sense mitja plantilla.

Toni Soriano

És discriminatori i és una manera fàcil de carregar-se un negoci. Un local ja ha hagut d'acomiadar dos treballadors.


Soriano ha afegit que, en un local com el seu, la pèrdua econòmica és d'uns 120 euros al dia, d'una jornada laborable, i de més de 300 euros els caps de setmana, el que suposa perdre ingressos de 3.000 euros mensuals.

Soriano afirma que es restringeix l'activitat d'aquesta plaça un 60% i que afecta tots els restauradors. El propietari de Dehesa Santa Maria ha ressaltat que dos dels locals, inclòs el seu, han passat de 14 a sis taules, un altre establiment ha reduït de nou a sis i només un dels locals ha mantingut el nombre de taules perquè ja en tenia sis. Soriano destaca que fins i tot aquest establiment es veu afectat pel fet que molta clientela no s'aproparà a la plaça si sap que és difícil aconseguir una taula lliure.

Els locals afectats per aquesta mesura són Bon dia, Tost, Dehesa Santa Maria i Zum-Zum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.