El consistori engega un programa perquè majors de 45 anys trobin feina en grup


Temes relacionats

L'Ajuntament posa en marxa un pla d'ocupació per a aturats majors de 45 anys (15/oct/14)


  • Comparteix:

L'Ajuntament posa en marxa el programa 'Job Friend', una proposta adreçada a majors de 45 anys que estan a l'atur i que consisteix a ajudar-los a trobar feina en grup. La iniciativa, impulsada per l'empresa Vasis Conseil, promou les dinàmiques col·laboratives en l'emprenedoria i l'autoocupació per potenciar la inserció laboral d'aquest col·lectiu.

La metodologia 'Job Friend' va néixer al Canadà, a França i al Brasil, i es basa en promoure la col·laboració entre els participants perquè trobin feina. Així, el programa treballa perquè les persones progressin juntes i comparteixin estratègies amb l'objectiu de reprendre la seva activitat laboral, ja sigui com a assalariats o en l'àmbit de l'emprenedoria i l'autoocupació.

El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha explicat que aquesta proposta consisteix a dinamitzar els participants en grup perquè recuperin la confiança en la recerca de feina i s'ajudin els uns als altres.

Carles Brugarolas

Es tracta d'organitzar dinàmiques col·laboratives entre les persones que es troben en aquesta situació. Se'ls incentiva perquè entre ells surtin d'aquesta situació.


El programa arrencarà el 18 de novembre amb una reunió informativa a les deu del matí a la Casa de Cultura. Aquells que s'apuntin a la proposta hauran d'assistir a dues sessions setmanals de dues hores fins al 15 d'abril. L'Ajuntament preveu que hi participi una trentena de persones. La representant de l'empresa Vasis Conseil Marion Suffert ha apuntat que, a través de 'Job Friend', els participants tornen a buscar ofertes laborals i recuperen l'esperança en el futur.

Marion Suffert

Tots plegats busquen ofertes per als altres. Un dels elements clau és que la gent torna a mirar les ofertes laborals.


'Job Friend' s'ha desenvolupat a altres municipis catalans com Mataró, Sant Boi de Llobregat i l'Ametlla del Vallès. A Sant Cugat, hi ha 2.003 persones majors de 45 anys a l'atur, segons dades de l'Ajuntament de l'octubre. Aquest col·lectiu suposa un 51,39% del total d'aturats al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.