El programa mTalent forma una trentena de persones sobre tecnologies mòbil

Economia

Publicat el 12/des/14 per Núria Juanico

El programa mTalent, impulsat per la Fundació Barcelona Mobile World Capital, ha format aquest divendres una trentena de persones sobre tecnologies del sector mòbil. La iniciativa, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, ha girat al voltant les oportunitats econòmiques en aquest sector, ha explicat com mantenir la privacitat en els telèfons mòbils i ha exposat les millors opcions per treure profit d'aquests aparells.

La jornada, que té el suport de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament, ha arrencat amb una introducció del responsable de Desenvolupament del Sector Mòbil i de les TIC de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Sergi Marcén. El cofundador de l'empresa Delectatech, Marc Guerrero, ha explicat la seva experiència al sector mòbil i el director d'i-Marketing Consulting, Xavier Rivera, ha parlat de com gestionar el telèfon mòbil per a un ús personal i professional.

El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Carles Brugarolas, ha destacat que el teixit industrial santcugatenc té contacte directe amb la tecnologia mòbil i, per això, jornades com la d'aquest divendres 'són una oportunitat' per donar 'injeccions de coneixement' a aquells que ho necessitin.

Carles Brugarolas

A Sant Cugat hi ha moltes empreses que treballen amb projectes relacionats amb la tecnologia mòbil.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Brugarolas també ha explicat a Cugat.cat que Sant Cugat disposarà d'un 'fab lab', una microfactoria amb maquinària per fer realitat els prototips de les idees que sorgeixen a la ciutat. Segons el tinent d'alcalde, l'Ajuntament està acabant de tancar aquest projecte, que donarà servei a iniciatives emprenedores i abaratirà els costos de prototipatge.

La jornada d'aquest divendres ha format part del programa mTalent, un pla per millorar les competències tecnològiques dels ciutadans, els professionals i les empreses. Aquest projecte ofereix jornades formatives a diversos municipis de Catalunya i, a part de Sant Cugat, ha passat per Manresa, Girona i Granollers, entre d'altres poblacions. El programa preveu formar prop de 7.000 persones i ajudar-les a trobar feina, millorar la seva qualificació professional o bé satisfer la necessitat d'incorporar personal qualificat a la seva empresa. Tot plegat pretén fomentar la formació tecnològica en el sector dels telèfons mòbils.